Izvor: RTS, 23.Nov.2023, 07:56

Тенисери Србије у четвртфиналу Дејвис купа против Велике Британије (око 17.30)

Тениска репрезентација Србије играће четвртфинални дуел Дејвис купа против Велике Британије. Први меч у Малаги почеће око 17.30, а резултате и најзанимљивије детаље свих дуела можете пратити на нашем порталу.
Селектор репрезентације Србије Виктор >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Троицки одлучио је да Новак Ђоковић, Ласло Ђере, Душан Лајовић, Миомир Kецмановић и Хамад Међедовић играју за национални тим на Завршном турниру Дејвис купа.

Велика Британија је први ривал Србије на путу до нове "салатаре". Претпоставља се да ће Ђоковић играти меч против Камерона Норија, 18. играча на АТП листи, док ће други рекет Британије бити Џек Дрејпер, 60. тенисер света.
Селектор Троицки није навео ко би од тенисера могао Дрејперу на мегдан, али је истакао да ће дубл играти Ђоковић и Миомир Кецмановић.
Британски дубл, извесно је да ће чинити Бен Скапски и Џо Салисбери.
Велика Британија је једном била успешнија од Србије, 2016. године у четвртфиналном окршају одиграном на Ташмајдану. Кајл Едмунд је предводио свој тим до победе од 3:2 чиме су Британци изборили пласман у полуфинале Светске групе. 
Србија је већ једном освојила Дејвис куп, 2010. године у Београду, победом над Француском у финалу 3:2, а 2021. године играла је полуфинале против Хрватске.
Британија је до четвртфинала стигла победама над Француском, Швајцарском, Аустралијом и Колумбијом. 
Србија је Завршни турнир Дејвис купа изборила тријумфима над Чешком, Шпанијом, Јужном Корејом и Норвешком.
Победник у дуелу Србија - Велика Британија у полуфиналу ће играти против боље репрезентације између Италије и Холандије. Полуфинале ће бити одиграно 25. новембра.
Први меч у Малаги почеће после 17.30, а резултате и најзанимљивије детаље свих дуела можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.