Izvor: RTS, 17.Nov.2023, 17:15

Алкараз убедљив против Медведева, заказао дуел са Ђоковићем у полуфиналу Торина

Карлос Алкараз савладао је Данила Медведева 2:0, по сетовима 6:4, 6:4 у трећем мечу на Завршном турниру у Торину па ће се са првог места Црвене групе у полуфиналу укрстити са Новаком Ђоковићем. У мечу без резултатског значаја Зверев бољи од Рубљова 2:0 (6:4, 6:4). >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Шпанац је после само једног сата и 21 минута стигао до победе која га поставља на прву позицију Црвене групе.
Алкараз је заслужено савладао Медведева који није био на свом препознатљивом нивоу. Шпанац је у свим статистичким сегментима игре био бољи од руског тенисера. 
Медведев је најбољи тенис играо на почетку првог сета, када је у трећем гему пропустио две брејк лопте. Од овог тренутка, Алкараз је заиграо доста боље, у седмом гему узео сервис ривалу не дозволивши му да освоји ни један поен, након чега је гем привео крају.
Други тенисер света је и у другом сету био бољи од противника. До брејка је стигао у деветом гему, повео са 5:4, да би већ у наредном ставио тачку на меч.
Алкараз ће у првом полуфиналу играти против Новака Ђоковића, док ће у другом снаге одмерити Медведев и Синер.
У другом мечу Црвене групе, без резултатског значаја, Александер Зверев је у два сета савладао Андреја Рубољва - 6:4, 6:4.
Табела Црвене групе:
1. Алкараз 2-1 (5:2)
2. Медведев 2-1 (4:2)
3. Зверев 2-1 (4:3)
4. Рубљов 0-3 (0:6)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.