Izvor: RTS, 17.Sep.2023, 19:07

Љајић донео победу Новом Пазару, Раднички у Крагујевцу бољи од Јавора

У уводна два меча седмог кола Суперлиге славили су домаћини. Најновије и највеће појачање у историји Новог Пазара, Адем Љајић постигао је гол за победу од 2:1 против Напретка. Раднички је на "Чика Дачи“ славио над Јавором 2:0. Седмо коло затварено победом нишког Радничког >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << против ИМТ-а.
У првом мечу дана фудбалери крагујевачког Радничког победили су код куће Јавор резултатом 2:0 у сусрету седмог кола Суперлиге Србије.
Голове за прву победу Радничког постигли су страни играчи, Нигеријац Чинеду Џофри у 46. минуту и Килијан Бевис са Гвадалупеа у 82. минуту.
Крагујевчани су и поред прве победе у сезони остали на последњем месту са три бода, колико има и нишки Раднички, који касније игра са ИМТ-ом.
Јавор је остао на осам бодова и сад је на деветом месту. У наредном колу ИМТ ће дочекати Раднички, док ће Јавор у госте Војводини.
Нови Пазар је голом највећег појачања у историји клуба Адема Љајића победио Напредак и тако стигао до друге победе у последња три кола Суперлиге.
Први гол на мечу постигао је Митар Ергелаш у 11. минуа и довео Пазарце у вођство. Изједначио је у 57. минуту Урош Љубомирац својим првим голом у сезони.
Адем Љајић је потом ушао у игру, а у 66. минуту постигао први гол у српској лиги још откад је игао у Партизану 2010. године.
Нови Пазар се налази на седмом месту са десет бодова, док је Напредак 13. са седам.
У следећем колу Пазарци гостују лучанској Младости, а Крушевљани дочекују Чукарички.
Раднички је у Нишу савладао екипу ИМТ-а минималним резултатом, а једини гол на мечу постигао је Петров са беле тачке у 33. минуту.

Седмо коло Суперлиге:
Субота:
Чукарички - Црвена звезда 2:1
Вождовац - Младост Лучани 3:1
ТСЦ - Железничар 6:3
Спартак - Војводина 2:0
Недеља:
Раднички 1923 - Јавор 2:0
Нови Пазар - Напредак 2:1
Раднички Ниш - ИМТ 1:0
Партизан - Радник 3:2
Табела Суперлиге Србије:
1. ТСЦ 19
2. Партизан 16 (-1)
3. Црвена звезда 15
4. Вождовац 12
5. Чукарички 12
6. Младост 11
7. Нови Пазар  10
8. Спартак 9
9. Јавор 8
10.Војводина 8
11. ИМТ 7
12. Радник 7
13. Напредак 7
14. Раднички Ниш 6
15. Железничар Панчево 4
16. Раднички Крагујевац 3 (-1)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.