Izvor: RTS, 24.Apr.2023, 07:10

Минесота преживела Денвер и продужила серију, најбоља плеј-оф партија Јокића пала у воду

Минесота тимбервулвси савладали су Денвер нагетсе 114:108 на домаћем паркету и тако спречили да буду "почишћени". Никола Јокић одиграо је одличну партију, али је изостала помоћ саиграча у кључним тренуцима, па се екипе враћају у Колорадо.
Нагетси >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << нису успели да заврше посао и стигну до прве плеј-оф серије коју би савладали 4:0 у историји франшизе. Денвер се са пута у Минеаполису враћа са победом и поразом, па на домаћем терену има "две меч лопте" да се пласира у наредну плеј-оф рунду.
Нагетси су и овај као и трећи ме почели споро. Минесота је од првог тренутка диктирала меч, већ у 10. минуту имали су девет поена предности, али су Нагетси поенима Мареја и Брауна заостатак смањили на минус један, па је на семафору било 23:22.
У другој четвртини, шут је служио кошаркаше Мајка Мелоуна, па се свега 14 минута Николе Јокића на паркету у првом полувремену због три фаула није примећивало. Денвер је успео да на полувреме оде са четири поена предности.
На најбољи начин Никола Јокић отворио је трећу четвртину, две брзе тројке донеле су екипи девет поена предности.
Минесота се захваљујући Ентонију Едвардсу вратила у меч, прво надокнадила предност, а потом пред последњу деоницу стигла и до вођства од шест поена предности.
Одлука Мелоуна да одмара Јокића који је једини носио игру Денвера могла је скупо да кошта Мајка Мелоуна. Денвер је у прва три минута постигао свега два поена, а Минесота је у том тренутку први пут повела са плус 11.
Тимбервулвси су пред крај меча имали 12 поена предности, и када се чинило да ће победити, Денвер је за нешто више од два минута направио серију 12:0 и изборио продужетак.
Расположени Јокић није био довољан да Денвер преко продужетка стигне до победе. Александар-Вокер и Ентони Едвардс су својим тројкама донели победу Минесоти и продужетак серије.
Најефикаснији кошаркаш на мечу био је Никола Јокић са 43 поена, Мари је додао 19, Портер 15, а Гордон 14 поена.
Клупа Денвера постигла је свега 12, од којих је Брус Браун имао 11, а Диандре Џордан један.
У тиму Минесоте, Едвардс се поново истакао са 34 поена, Конли је допринео са 19, Таунс је додао 17, а Руди Гобер 14 поена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.