Izvor: RTS, 30.Jan.2024, 14:32

Моја: Надал почео да тренира, играће на АТП турниру у Дохи

Тренер Рафаела Надала, Карлос Моја говорио је о опоравку шпанског тенисера истакавши да се успешно вратио тренинзима и очекује да ће бити спреман за повратак на терен на АТП турниру у Дохи.
Надал је почетком године наступио на турниру у Бризбејну >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << где је у четвртфиналу поражен од Џордана Томпсона. То је био први турнир на којем је играо шпански тенисер после 12 месеци паузе због повреде.

Надал је потом пропустио Аустралијан опен због повреде мишића, а из његовог стручног штаба наговештавају да се успешно опоравља.
"Напредује, али смо јако опрезни. Шта нас је снашло, морамо да будемо такви. Полако почињемо поново да тренирамо. Није било озбиљно, али је било довољно да не игра Аустралијан опен, што му је био један од великих циљева. После свих тих тешких месеци иза њега, бити близу повратка у пристојној верзији игре, стварно је штета што није могао да игра", изјавио је Моја за шпански специјализовани тениски сајт "Пунто де Бреак".
Он је истакао да је Надалу тешко пало одустајање са Аустралијан опена.
"Пауза за овакве повреде је три до четири недеље и у овом случају имали смо среће што није ишло даље. Дешава се то у спорту, истина је да је то имало јак удар на његов морал јер је деловало да се добро припремио, а онда су се проблеми из прошлости опет јавили", додао је шпански тренер.
Моја је рекао да Надал неће у фебруару путовати у Јужну Америку где ће бити играни турнири на шљаци. Он је додао да ће Надал играти на турниру у Дохи, а потом би требало да наступи на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију.
"Није лако мењати подлоге. Истина је да му шљака више лежи, али ићи са бетона на шљаку, па се вратити у САД и онда опет после на шљаку, мислили смо да је то презахтевно. Зато смо направили овакав календар, без много промена подлоге", истакао је Моја.
АТП турнир у Дохи почиње 19. фебруара. Мастерс у Индијан Велсу је на програму од шестог до 17. марта, а турнир у Мајамију биће одржан од 20. до 31. марта.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.