Patrijarh i delegacija SPC nepovređeni u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2019, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh i delegacija SPC nepovređeni u Siriji

Delegacija SPC koju predvodi patrijarh Irinej boravi u glavnom gradu Sirije, Damasku, gde se noćas dogodio napad, ali su oni nepovređeni, potvrdio je za IN4S ambasador Srbije Milan Vijatović.

Kako navodi portal, u kratkom razgovoru sa ambasadorom Srbije u Siriji potvrđeno im je da nema žrtava među našim građanima.

"Patrijarh Irinej, mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije SPC su nepovređeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svi su dobro", rekao je za IN4S Vijatović.

Patrijarh Irinej, mitropolit Amfilohije i ostali članovi delegacije SPC nalaze se u Siriji u poseti antiohijskom patrijarhu Jovanu X.

Delegacija SPC koju čine i episkop šumadijski Jovan, arhimandrit Damaskin (Grabež), protojerej-stavrofor Božo Bakajlić, protođakon Damjan Božić, đakon Vladimir Rumenić i ipođakon Dejan Nakić, u poseti su Siriji od juče.

Ovo je zvanična poseta SPC, patrijarhu antiohijskom i svega Istoka Jovanu X i antiohijskoj Patrijaršiji.

Napad izraelske vojske na jugu Sirije dogodio se tokom noći, a usledio je u znak odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju, a za koje Izraelci tvrde da su ispaljeni iz Sirije, navodi portal.

Kako su preneli mediji, u napadu su poginula tri sirijska vojnika.

Dve eksplozije u Raki, stradalo 10 ljudi

Najmanje 10 osoba poginulo je u eksploziji u sirijskom gradu Raka, do koje je došlo kada je bombaš samoubica naleteo vozilom na kontrolni punkt snaga koje podržavaju SAD, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

To je jedna od dve eksplozije koje su juče na dve različite lokacije ođeknule u gradu na severu Sirije, koji je nekada bio de fakto prestonica takozvane Islamske države.

Prema navodima Opservatorije, čije je sedište u Londonu, u napadu na trg Naim ubijeno je pet boraca i pet civila. Uoči tog napada, ođeknula je još jedna eksplozija, koju je izazvala bomba pored puta u centru grada, dodaje Opservatorija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Patrijarh i delegacija SPC nepovređeni u raketnom napadu u Siriji

Izvor: RTV Pink, 02.Jun.2019

Delegacija SPC koju predvodi patrijarh Irinej boravi u glavnom gradu Sirije, Damasku, gde se noćas dogodio napad, ali su oni nepovređeni, potvrdio je za IN4S ambasador Srbije Milan Vijatović.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.