Savo o Asanu: Evropski igrači ne bi mogli tako!

Izvor: Mondo, 10.Avg.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savo o Asanu: Evropski igrači ne bi mogli tako!

Partizanov trener slikovito objasnio uklapanje Japanca u svoj tim.

Japanski ofanzivac Takuma Asano (24) zablistao je na svojoj premijeri u Partizanovom dresu i u Humskoj ostavio odličan utisak u pobedi protiv Malatije.

Iako je iz objektivnih razloga odigrao samo drugi deo meča, doskorašnji igrač Arsenala dao je ofanzivi crno-belih dodatnu brzinu i "otvorio" odbranu gostiju do te mere da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se može reći da su primili "samo" tri gola.

U subotu popodne, tokom najave utakmice protiv Napretka u Kruševcu (nedelja, 19 časova, TV Arena sport), Partizanov trener Savo Milošević bio je upitan koliko je Asano trenutno spreman i da li je zablistao protiv turskog tima "na svežinu".

"Ovo je bilo prvih 45 minuta, nije na svežinu. Na svu sreću, on je kao što znate Japanac i to dosta govori o profilu ličnosti i o njegovom profesionalizmu. Bilo koji naš igrač, čak i igrač sa evropskih prostora koji ne odigra meč dva ili tri meseca ne bi bio u stanju da igra ni tih 45 minuta. Bar ne na tom nivou", izjavio je Milošević.

Ipak, stručni štab će očekivano "dozirati" Japančeve nastupe u narednom periodu. U sklopu toga, može se očekivati da i u nedelju ne odigra ceo meč.

"Moramo da vodimo račun. I njemu će biti potrebno vreme da podigne takmičarski ritam i da sa 45 pređe na 60, pa na 90 minuta. Ne smemo da ga preforsiramo brzo, a imamo veoma bitnu utakmicu u četvrtak. Koristićemo ga i videćemo u kojoj meri. I on je dobio udarac i ima dobar podliv na stopalu, ali dobro...", dodao je trener crno-belih.

/Savo Milošević: Partizanova publika je zahtevna, ali OK!/
Pogledaj vesti o: Japan,   Kruševac

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dragiša Binić ima i ''velikog prijatelja'' u Partizanu, sad mu je i od njega stigao odgovor o Asanu!

Izvor: Sportske.net, 11.Avg.2019, 12:46

U ovom trenutku potpuno neočekivana tema izbila u prvi plan...Najnovije pojačanje Partizana, Japanac Takuma Asano, oduševio je navijač crno-belih u svom 45-minutnom debiju u Humskoj, protiv turske Malatije u četvrtak...Partizan je taj meč dobio sa 3:1, a Asano je postigao drugi i iznudio jedanesterac...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.