ĐORĐEVIĆ PRED ARGENTINCE Čeka nas meč sličan onom sa Španijom

Izvor: 011vodič.com, 09.Sep.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐORĐEVIĆ PRED ARGENTINCE Čeka nas meč sličan onom sa Španijom

Srpska reprezentacija i srpski novinari ustali su u Vuhanu u isto vreme, oko 06,00. Reprezentacija je otišla na aerodrom, novinari na voz. Ponovo su se sreli uveče u Donguanu i to na „visokoj nozi“. Saša Đorđević je izašao pred novinare na 37. spratu hotela u kome su odsele sve reprezentacije. Početak razgovora sa predstavnicima naših medija posvetio je Vasi Miciću kome je umrla majka. Ta vest sačekala je Micića i sve u našem taboru kada su oko 14 časova stigli u hotel. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
Kladionica MaxBet nudi kvotu 1,83 na pobedu Srbije protiv Argnetine sa henidkepom -12,5.
– Moja prva misao ide ka Vasi i njegovoj porodici… Nije mu lako, od početka priprema prolazio je kroz težak period, ali ni on, ni mi nismo hteli da govorimo o tome. Vasa je odlučio da ostane i bude sa nama i svaka mu čast što je u takvim okolnostima uopšte bio na pripremama i posebno što je odlučio da ostane. Svi smo sa njim i uz njega – rekao je selektor.
Na red su došli Argentinci.
– Najvažniji je oporavak, putovali smo osam sati. Čudan sistem takmičenja na šampionatu, ali šta je tu je… Igračima je teško pao poraz od Španije, jer su svi takmičari, najvažmije će biti da se psihički vrate. Uradićemo, kao i obično, analizu rivala, pripremiti utakmicu i pokušati da na meču igramo našu košarku, onu koja nas je oduvek krasila i sa kojom smo ovde bili dobri do meča sa Španijom.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Selektor “orlova” ima samo reči hvale na adresu narednog rivala.
– Argentinci igraju sa dosta dodavanja, motor tima su plejmejkeri Kampaso i Laprovitola kao i Luis Skola, amblem argentinske košarke poslednje dve decenije. Tu su još Dek, Brusino, Garido, Vildoza… Igraju u visokom ritmu, sa dobrom tranzicijom… Čeka nas teška utakmica, slična onoj sa Španijom.
Još jednom se Đorđević vratio na meč sa Špancima, odnosno isključenje Jokića…
– Nedosuđena lična Jokiću izazvala je njegovu reakciju i isključenje. Videli smo to na snimku veoma jasno. Nemoguće da se to ne vidi i ne sudi… I dalje će nas tako napadati, ali naša reakcija mora da bude kontrolisana. Razgovarao sam sa Jokićem posle meča, razgovaraćemo opet. I njemu je jasno da je pogrešio, nama Jokić treba na terenu….
Selektor je još jednom zažalio što pozitivna energija iz treće četvrtine meča sa Španijom nije iskorišćena za potpuni preokret:
– Neke tri lopte su „izašle“, trebalo je da se slože bar dve dobre stvari, pa da meč dobije drugi tok. Italija je dobila Portoriko posle manjka od 23 poena. Nas lopta malo nije htela, a onaj koš Ljulja uz sirenu na kraju poluvremena njima je dao dodatni elan.
Izlišno je pričati o značaju susreta sa Argentincima…
– Znamo šta donosi pobeda. To će biti najznačajnija utakmica do sada. Ostaje nam da se spremimo, da ispravimo greške iz meča sa Španijom, da poboljšamo protok lopte, da imamo neki ekstra-pas koji nas je uvek krasio. Moramo da iskoristimo i prednost u visini, što nismo uradili sa Špancima, mada kažem da nismo mi izgubili, nego su oni dobili. Zvuči isto, ali nije. Oni znaju da igraju ovakve utakmice, jer su dugo zajedno, puni isksutva. Mi nismo imali brzinu neophodnu da im se suprotstavimo. Protiv Argentine mora brže i bolje.
Đorđević priznaje da i mediji utiču na igrače:
– Nije lako izdržati i nositi se sa tim. Svako to nosi i doživljava na drugačiji način. Noge moraju da budu čvrsto na zemlji, a to nije uvek lako – zaključio je Đorđević.
Toliko sa 37. sprata jedne od brojnih građevima koje paraju nebo u Donguanu, trećem gradu u kome igra Srbija. Poruke su bile – sa visine.
U hotelu sretosmo Crnogorce koji se pakuju, idu kući. Nisu se proslavili, ali još dugo će ostati najmanja zemlja koja je učestvovala na Mundijalu. Ispred hotela velika reklama za… neku NBA egzibiciju. Ni u jednom od tri grada u kojima smo bili nismo videli banere, reklame ili bilo kakvu propagandu Mundijala koji se igra u Kini. S obzirom na to da ima publike u dvoranam,  očito postoji način da informacija stigne do potencijaknih posetilaca…


The post ĐORĐEVIĆ PRED ARGENTINCE Čeka nas meč sličan onom sa Španijom appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.