Prosinečki sa Kajzerijem u Ligi Evrope!

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jun.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosinečki sa Kajzerijem u Ligi Evrope!

Posle izbacivanja Fenerbahčea i Bešiktaša iz Evrope sreća se osmehnula Robertu Prosinečkom. Njegov Kajzerispor će naredne sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Tim nekadašnjeg trenera Crvene zvezde je direktno smešten na mesto Bešiktaša, a to je četvrta, plej-of runda kvalifikacija. Kajzeri ima samo nacionalni koeficijent i neće biti među povlašćenim timovima u poslednjoj rundi pred ligaški >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << deo ovog takmičenja.
Zanimljivo, Prosinečki je bio na pragu prelaska baš u Bešiktaš, ali je odlučio da ostane u Kajzeriju. Ispostavilo se da je to bio odličan potez.
U Evropu će i šestoplasirani tim turskog šampionata Kasimpaša. Oni su smešteni u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope. Profitirala je i Bursa, koja je automatski prebačena u treću rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Timovi koje je UEFA kaznila ili im nije dala licencu za Evropu u sezoni 2013/14:
Bosna i Hercegovina: Borac Banjaluka (umesto njih igra Zrinjski)
Bugarska: CSKA Sofija (menja ih Botev)
Grčka: PAS Janjina (mesto dodeljeno Ksantiju)
Crna Gora: Budućnost iz Podgorice i Grbalj (menjaju ih Rudar Pljevlja i Mladost Podgorica)
Španija: Malaga (u Evropu će Sevilja, s obzirom da bolje plasirani Rajo Valjekano nije dobio licencu)
Turska: Fenerbahče i Bešiktaš (igraće Kajzerispor i Kasimpaša)
Pogledaj vesti o: Robert Prosinečki

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.