Prosinečki nije pušio samo kada je bio na terenu, mora da je bilo magično gledati ga u Zvezdi

Izvor: B92, 28.Mar.2020, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prosinečki nije pušio samo kada je bio na terenu, mora da je bilo magično gledati ga u Zvezdi"

Bivši engleski fudbaler Piter Krauč prisetio se dela karijere u kojem je igrao sa Robertom Prosinečkim.

Bivši fudbaler i trener Crvene zvezde delio je svlačionicu sa Kraučom početkom ovog veka igrajući za Portsmut.

Krauč se, u svojoj kolumni za "Dejli mejl", prisetio toga kako je bilo družiti se sa "Velikim žutim".

Englez je dobio pitanje da odabere jednog bivšeg saigrača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se ne bi baš najbolje snašao u pridržavanju pravila o izolaciji koja je trenutno na snazi što se tiče fudbalera u Velikoj Britaniji.

"Ne želim da budem previše grub... Imao sam nekog na umu, ali ću iskoristiti ovo pitanje da bih govorio o Robertu Prosinečkom, koji nije bio, da tako kažem, previše posvećen održavanju fizičke spreme", priseća se Krauč i dodaje:

"Robert se savršeno uklapao u reč ’disident’ i jedini momenti kada nije pušio crveni Marlboro bili su dok je bio na terenu. Jedva bismo ga viđali na treninzima tokom nedelje ali, moj Bože, u Portsmutu je igrao neverovatno".

Visoki napadač je otkrio i jednu zanimljivu anegdotu o Robiju.

"Imao je jedan trik: namesti se da šutira, fintira, a onda zarotira stopalo preko lopte i svakog defanzivca ostavi potpuno zabezeknutog. Znali ste šta će da uradi, to ste mogli da vidite i 'iz aviona', ali niste mogli ništa da uradite kako biste ga zaustavili", otkrio je Krauč i podvukao:



"Mora da je bilo magično gledati ga dok je igrao za Crvenu zvezdu i Real Madrid. On je mogao da igra sam protiv svih dok je bio u Portsmutu, bilo je zadovoljstvo gledati ga".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.