Uživo: Dušan sve bliži duelu sa Nadalom u osmini finala, Lajović - Sok 6:4, 7:5, 4:2

Izvor: Blic, 31.Maj.2014, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Dušan sve bliži duelu sa Nadalom u osmini finala, Lajović - Sok 6:4, 7:5, 4:2

Dušan Lajović je na Rolan Garosu već napravio rekord karijere pošto se po prvi put našao u trećem kolu jednog grend slema, a meč sa Džekom Sokom za osminu finala možete pratiti uživo uz Blicsport.

Lajović je savladao Federika Delbonisa i Jirgena Zopa u tri seta, a prepreka do potencijalnog duela sa Rafaelom Nadalom mu je 75. igrač sveta Džek Sok.

Lajović je pred meč priznao da ne zna ništa o protivniku, ali je obećao da će se spremiti za novi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veliki korak u karijeri. Početak meča protekao je bez šansi za brejk zahvaljujući dobrom servisu, sve do petog gema kada je to izborio sjajnim izlaskom na mrežu. Prvi servis Amerikanca završio je na mreži, a lopta se tu zaustavila i posle nešto kraće razmene za Dušanovih 3:2.

To je potvrđeno za 4:2, a Lajoviću nije bilo teško da kontrolišu igru predvidljivog Soka u stajanju daleko iza osnovne linije, da bi bez izgubljenog poena u poslednjem gemu okončao set.

U novom nadmudrivanju sa distance nije bilo prilike za brejk, dubinske loptice često su išle i u aut, a Lajović je u sedmom gemu iz potpune defanzive došao do važnog poena, posle kog je izborio brejk.

Nije uspeo i da preokrene, posustao je pred agresivnim Amerikancem i pogodio mrežu, da bi posle toga rival došao do prve šanse za oduzimanje servisa na meču. Imao je još dve, jednom ga je i as Lajovića sprečio da prelomi, pa se nastavilo u istom ritmu do završnice.

Pri 5:4, Sok je propustio dve set lopte za izjednačenje, što je Lajović znao da kazni posle brejka koji je konačno opet napravio, i materijalizovao drugom set loptom za ulazak u treći set.

Koliko su se dugo čekali brejkovi u drugom setu, nisu u trećem. Čak tri uzastopna viđena su za Lajovićevih 2:1, što je konačno potvrdio ostavivši Soka bez poena.

Tokom dana, na programu su i mečevi Ane Ivanović, Jelene Janković i Nenada Zimonjića.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.