Nadal: Znao sam da će biti teško

Izvor: Mondo, 07.Jun.2013, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: Znao sam da će biti teško

Španski teniser posle sjajnog duela sa Novakom Đokovićem kaže da je očekivao veliku borbu. Svejedno mu je protiv koga će igrati u svom osmom finalu na Rolan Garosu.

Teškom mukom izborio se Rafael Nadal da zadrži epitet kralja šljake.

Posle skoro pet sati igre slomio je otpor Novaka Đokovića i preko najbolje rangiranog svetskog tenisera došao do osmog plasmana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u finale Otvorenog prvenstva Francuske.

U 35. duelu sa našim teniserom došao je do 58. pobede na Rolan Garosu, uz samo jedan poraz (2009. od Šveđanina Robina Soderlinga).

A moglo je i da bude drugačije...

"Novak je veliki borac i očekivao sam težak meč. Tako je uvek kada igramo jedan protiv drugog. Bio je ovo još jedan poseban meč,naročito zbog njegovih 'kambekova'", rekao je Nadal odmah po završetku sjajnog okršaja u Parizu u kojem je slavio 3:2 u setovima - 6:4, 3:6, 6:1, 6:7 (3:7), 9:7.

Španac se zahvalio publici, iako je u jednom trenutku drugog seta negodovao zbog dobacivanja sa tribina.

"Ovo je poseban trenutak za mene i želim da se zahvalim publici koja je bila uz mene u ovom velikom meču. Ovaj turnir se ne može uporediti sa bilo kojim drugim na svetu i zato je on poseban za mene".

U drugom polufinalu sastaće se domaći teniser Žo-Vilfred Conga i Nadalov sunarodnik David Ferer.

"Biće to još jedna velika borba. Igraju dvojica fantastičnih tenisera, sve mečeve su dobijali u tri seta, ali ko god da prođe u finale - vidimo se u nedelju", poručio je Nadal.

(MONDO, foto: Beta/AP/Petr David Josek)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.