Izvor: RTS, 25.Feb.2022, 08:17

Medvedev na Nadala u reprizi finala Australijan opena

Novi prvi teniser sveta Danil Medvedev igraće protiv Rafaela Nadala u polufinalu turnira u Akapulku, što će biti repriza nedavno završenog finala Australijan opena, koje je pripalo španskom igraču. U drugom polufinalu sastaju se Grk Stefanos Cicipas i Kameron Nori iz Velike Britanije.
Medvedev je u četvrtak saznao da će od ponedeljka prvi put u karijeri zauzeti teniski tron, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zahvaljujući porazu Novaka Đokovića u četvrtfinalu Dubaija.

Uspeh je proslavio laganim trijumfom nad Jošihitom Nišiokom, rezultatom 6:2, 6:3.
Danil nije blistao na servisu, ali je u svakom od setova pravio po dva brejka više od rivala i završio posao za nešto više od 70 minuta igre.
Njegov protivnik u borbi za finale biće Rafael Nadal, koji je takođe bez muke eliminisao Tomija Pola - 6:0, 7:6 (7:5).
Rafa je ostvario 13. trijumf od početka sezone i tako produžio lični rekord, a najavio ga je savršenim setom protiv Pola, u kojem nije izgubio niti jedan gem. U drugom je Amerikanac pružio veći otpor, delom i zbog toga što se "bik sa Majorke" žalio na povredu.
"Moram da budem na vrhuncu ukoliko želim da imam šanse", izjavio je Nadal pred okršaj sa Medvedevom, kojeg je pobedio u Melburnu nakon velikog preokreta.
U drugom polufinalu sastaće se Stefanos Cicipas i Kameron Nori, koji su bez problema savladali Markusa Girona, odnosno Petera Gojovčika.
Turnir u Akapulku igra se za nagradni fond od 1.678.065 dolara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.