Lajović bez izgubljenog seta do osmine finala, sledi duel sa Nadalom!

Izvor: Blic, 31.Maj.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović bez izgubljenog seta do osmine finala, sledi duel sa Nadalom!

Dušan Lajović je na Rolan Garosu već napravio rekord karijere pošto se prvi put našao u osmini finala jednog grend slema, a nagrada za pobedu nad Džekom Sokom sa 6:4, 7:5, 6:3 biće mu Rafael Nadal koji je u tri seta eliminisao Leonarda Majera.

Lajović je savladao Federika Delbonisa i Jirgena Zopa u tri seta, a prepreka do potencijalnog duela sa Rafaelom Nadalom bio mu je 75. igrač sveta Džek Sok.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Lajović je pred meč priznao da ne zna ništa o protivniku, ali je obećao da će se spremiti za novi veliki korak u karijeri, i napravio ga je. Početak meča protekao je bez šansi za brejk zahvaljujući dobrom servisu, sve do petog gema kada je to izborio sjajnim izlaskom na mrežu. Prvi servis Amerikanca završio je na mreži, a lopta se tu zaustavila i posle nešto kraće razmene za Dušanovih 3:2.

To je potvrđeno za 4:2, a Lajoviću nije bilo teško da kontrolišu igru predvidljivog Soka u stajanju daleko iza osnovne linije, da bi bez izgubljenog poena u poslednjem gemu okončao set.

U novom nadmudrivanju sa distance nije bilo prilike za brejk, dubinske loptice često su išle i u aut, a Lajović je u sedmom gemu iz potpune defanzive došao do važnog poena, posle kog je izborio brejk.

Nije uspeo i da preokrene, posustao je pred agresivnim Amerikancem i pogodio mrežu, da bi posle toga rival došao do prve šanse za oduzimanje servisa na meču. Imao je još dve, jednom ga je i as Lajovića sprečio da prelomi, pa se nastavilo u istom ritmu do završnice.

Pri 5:4, Sok je propustio dve set lopte za izjednačenje, što je Lajović znao da kazni posle brejka koji je konačno opet napravio, i materijalizovao drugom set loptom za ulazak u treći set.

Koliko su se dugo čekali brejkovi u drugom setu, nisu u trećem. Čak tri uzastopna viđena su za Lajovićevih 2:1, što je konačno potvrdio ostavivši Soka bez poena.

Nastavio je da diktira tempo do završnice seta, posle 4:2 je usledila kratka pauza jer je Sok tražio medicinski tajm-aut, ali je samo odložio poraz - prva meč lopta okončala je borbu dugu dva sata i 15 minuta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lajović: "San je igrati protiv Rafe na 'Šatrijeu'"

Izvor: Sportske.net, 31.Maj.2014

Srpski teniser Dušan Lajović priznao je da se posle plasmana u osminu finala Rolan Garosa oseća kao da sanja a očekivani duel sa Rafaelom Nadalom opisuje kao najveći izazov u dosadašnjem toku karijere.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.