Đoković počinje odbranu trona u Madridu: Na titulu i bez trenera

Izvor: Press, 10.Maj.2017, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković počinje odbranu trona u Madridu: Na titulu i bez trenera

Deluje da je odluku doneo iznenada, ali možda je o tome dugo razmišljao - kaže Marej. Radi šta mu odgovara - poručio je Nadal.
foto: novosti.rs
Dok se javnost intenzivno bavi pričom o raskidu saradnje Novaka Đokovića i dugogodišnjeg stručnog štaba, kao i potencijalnim radom sa legendarnim Andreom Agasijem, naš najbolji teniser mora da se okrene zadacima na terenu. Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << samostalni test, bez pomoći trenera, imaće danas u drugom kolu mastersa u Madridu protiv 76. igrača sveta Nikolasa Almagra (oko 12.00).
Španac je na startu turnira slavio protiv zemljaka Tomija Robreda (6:3, 3:6, 6:1) i tako zakazao peti međusobni duel sa srpskim asom. Na sva četiri dosadašnja susreta slavio je naš teniser, a poslednji put pobedio ga je na rimskoj šljaci 2015. Ukoliko pređe prvu prepreku na putu ka odbrani titule čeka ga bolji iz meča u kome se sastaju Žil Simon i Felisijano Lopes. Posle toga je mogući rival Nišikori, pa Nadal i za kraj ukoliko bi opravdao ulogu prvog favorita, Endi Marej.
Potencijalni protivnik u finalu je prokomentarisao potez najvećeg rivala.
- Za nas deluje kao da je Novak iznenada doneo ovu odluku. Ali možda je to nešto o čemu je dugo razmišljao - pojasnio je Marej. - Teško je putovati sa istim osobama deset, 11, 12 godina, iako to ima i dobru stranu. Prava je retkost videti da saradnja između trenera i igrača toliko dugo traje. Stalno putujemo, odvojeni smo od porodice.
Prvi reket sveta je svedok svih zajedničkih uspeha Novaka Đokovića i Marijana Vajde.
- Njegova saradnja sa stručnim štabom je bila i više nego uspešna. Siguran sam da su se razišli u odličnim odnosima. Videćemo koji će biti sledeći potez koji će Đoković povući - podvukao je Marej.
Novinari su u Madridu želeli da izvuku i nekoliko reči o ovoj temi iz usta Rafaela Nadala.
- Nemam mišljenje o tome. Svaka čast ako misli da je to najbolje za njega. On je slobodan da u svakom trenutku radi šta mu odgovara - zaključio je Nadal.
FEDERER JE BOŽJI DAR
DOK se Rodžer Federer sprema za grend slem u Parizu, na njegov račun svakodnevno stižu pohvale. Nik Boletijeri, čuveni teniski trener, istakao je da bi svet bio lepši da ima više ljudi poput Švajcarca:
- On je božji dar, previše je savršen i sve radi na najbolji mogući način - kako na terenu, tako i sa porodicom, odnosno humanitarnim akcijama i fondacijama. Ne mogu da kažem da je najveći igrač ikada, ali retki su oni koji poseduju njegov talenat.
 
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal

Nastavak na Press...






Povezane vesti

(FOTO) SVE MU BOJE LEPO STOJE: Ovako će Novak Đoković izgledati sa novim sponzorom na Rolan Garosu

Izvor: Kurir, 10.Maj.2017

...Posle isteka ugovora sa japanskim Uniklom, trenutno drugi teniser sveta će ubuduće nositi opremu "Lakost", a javnosti će prvi put predstaviti novu opremu na Rolan Garosu..U javnosti je već procureo deo nove opreme u kojoj će Đoković nastupiti na Otvorenom prvenstvu Francuske, koje startuje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.