Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković o Rolan Garosu: Do titule i u lošoj formi

Kvota da će Rafael Nadal osvojiti Rolan Garos padala je poslije njegovih titula u Monte Karlu, Barseloni i Madridu. "Kralj šljake" prvi je favorit da podigne pehar na drugom grend slemu sezone, i već sada nije neka zarada ako se stavi novac na njega (1,73).

Daleko iza su: Đoković (6), Vavrinka (11), Marej (11), Tim (13)...

Ipak, srpski teniser ne smatra da su prognoze bukmejkera uvijek dobre. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

- Nikad se ne zna ko može da zablista. Ne postoji pravilo kada je reč o tome ko igra dobro, a ko ne pre Rolan Garosa. Po tome se ne može predvideti rezultat. U većini slučajeva, određeni igrač koji je u dobroj formi pred grend slem i koji osvaja turnire jeste favorit za titulu, posebno ako je u pitanju Rafa na šljaci - kaže Đoković.

Ipak, Novak naglašava da će svi igrači biti u daleko boljoj formi kada dođe vrijeme za najveće bitke.

- Videli smo, na primer, Stena Vavrinku, koji nije bio previše konstantan na mastersima i manjim turnirima, a onda bi na grend slemu igrao neverovatan tenis. Četiri najveća turnira bude taj posebni motiv u vama. Mnogi igrači shvataju veličinu grend slema i cilj im je da budu na vrhuncu u tom trenutku. Ne bih bio iznenađen da vidim Vavrinku ili Mareja da igraju na veoma visokom nivou u Parizu jer sam siguran da im je to cilj.

Mnogo puta je Novak govorio da su mastersi nekad teži od četiri najveća turnira, jer nema mnogo pauze između mečeva na nadmetanjima iz serije 1.000.

- Na grend slemovima se igra svaki drugi dan na tri dobijena seta, i to vam daje više vremena za oporavak. Istina, na ostalim turnirima se igra u dva dobijena seta, ali mečeve imate iz dana u dan, što je veoma naporno za tijelo i um - zaključio je Đoković.

POBJEDNIK GAROSA

Rafael Nadal 1,73

Novak Đoković 6

Endi Marej 11

Sten Vavrinka 11

Dominik Tim 13

*Kvote Viljem Hil

Teren u Rimu nije dobar

Poslije pobjede nad Agutom u osmini finala Rima, Novak Đoković skrenuo je još jednom pažnju organizatorima na loš teren.

- Ne znam kako je na drugom stadionu, ali nisam čuo mnogo pozitivnih komentara. Centralni teren nije kakav je nekada bio. Šljaka je vrlo delikatna podloga. Kako bi bila u najboljem stanju, mora da se na njoj igra najmanje tri meseca pre turnira. Teren bi trebalo da se koristi svakodnevno u tom periodu. Nažalost, u Rimu tradicionalno imamo ovakve probleme.

(novosti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.