Austrijanac očitao lekciju Nadalu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijanac očitao lekciju Nadalu

Konačno, Rafael Nadal je doživeo prvi poraz na šljaci u ovoj sezoni. Posle osvajanja Mastersa u Monte Karlu i Madridu, kao i turniru iz Serije 500 u Barseloni, Španca je elimnisao mladi Austrijanac Dominik Tim, posle dva seta - 6:4, 6:3, za sat i 51 minut igre na Centralnom terenu Rima.

Tako se Tim revanširao Rafi za poraz prošle nedelju u finalu Mastersa u Madridu. Austrijanac je pokazao da je u sjajnoj formi, meč je počeo furiozno, poveo 5:1. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Nadal je uspeo da veže tri gema, ali je sedmi teniser sveta dobio prvi set. Kada se očekivalo buđenje Nadal u drugom setu, Tim nije posustajao, odlično je prarirao šapnskom asu u udarcima sa osnovne linije.

Ključan je bio sedmi gem drugog seta, kada je Tim napravio brejk. I pre toga je Austrijanac imao nekoliko brejk šansi, ali ih nije iskoristio. U osmom gemu, Rafa je imao tri brejk lopte, da se vrati u set i meč, od toga dve vezane, ali je sve to Tim uspeo da spasi i na kraju drugim brejkom slomi otpor velikog favorita na njegovoj omiljenoj podlozi.

U borbi za finale, Tim čeka boljeg iz poslednjeg četvrtfinalnog para u kojem se u petak od 21 čas sastaju Novak Đoković i Huan Martin del Potro.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Đoković o Rolan Garosu: Do titule i u lošoj formi

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2017

Kvota da će Rafael Nadal osvojiti Rolan Garos padala je poslije njegovih titula u Monte Karlu, Barseloni i Madridu. "Kralj šljake" prvi je favorit da podigne pehar na drugom grend slemu sezone, i već sada nije neka zarada ako se stavi novac na njega (1,73)...Daleko iza su: Đoković (6), Vavrinka...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.