Zašto Partizan nema ekipu sa napadačkim kvalitetima?

Izvor: Sportske.net, 29.Okt.2020, 11:52

Zašto Partizan ''nema ekipu sa napadačkim kvalitetima''?

Sinoćnje izjave trenera Šćepanovića privukle su pažnju. Postavljalo se i pitanje zašto je Partizan na takav način koncipirao tim, ali bez energije i odbrane nema ni rezultata.

''Mi nismo ekipa koja napadačkim kvalitetima može bilo koga da dobije... Izgleda da to nije prihvaćen način. Svi mislimo da smo bolji nego što jesmo.  Ova ekipa može da pobedi jedino ako ostavi srce i energiju na terenu'', rekao je, između ostalog, Vlado Šćepanović posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sinoćnjeg ubedljivog poraza Partizana na svom terenu protiv francuskog Burža.

Ukoliko je Šćepanović u pravu, postavlja se pitanje da li Partizan sa tako formiranom ekipom, ''bez napadačkih kvaliteta'' može da se nada najvišim ciljevima, u konkurenciji, na primer, Zvezde sa fenomenalnim Džordanom Lojdom, i zbog čega se ta slabost nije otklonila tokom priprema za novu sezonu.

Naravno, problem je sada i povreda ponajboljeg igrača Ognjena Jaramaza, pa i Vila Mozlija, mada on Partizanu mnogo više donosi u odbrani, ali postavlja se pitanje može li se sada reagovati ''u hodu'' i dodatno korigovati roster eventualno sa nekim igračem koji bi mogao svojim šuterskim kvalitetima da doprinese da i kada energija padne Partizan može da ostvari svoj cilj.

Burž je, na primer, sinoć imao Danila Anđušića, koji je svom bivšem klubu ubacio 23 poena, pa je posle meča bilo komentara i zašto Partizanu (neko kao) on nije bio interesantan.

Ali, iz Anđušićeve izjave posle meča opet se vraćamo na početak - da je ključ u odbrani i energiji, a da šut dolazi kao posldica svega toga. Tako da, Partizanu kakav je sinoć bio, ne bi pomogao ni Anđušić, niti neko poput njega.

"Osećam se sjajno. Moram da čestitam mojim saigračima, ovo je bila fantastična utakmica. Posle dve nedelje bez treniranja celog tima, došli smo ovde svi zajedno. Ušli smo u utakmicu zaista dobro.







Sve je počinjalo od odbrane. Igrali smo sa sjajnom energijom, preuzimali smo svuda po terenu jer smo morali da menjamo mnoge igrače zbog nedostatka treninga, ali na kraju, pokazali smo karakter i da umemo da igramo košarku", rekao je Anđušić posle utakmice, a prenosi B92.net.

-
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.