Za Jokića ima i gorih vesti od poraza, Bogi i Bjelica kao furija, Lebron se iznervirao zbog Partizanovog Berte (video)

Izvor: Sportske.net, 08.Dec.2018, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Jokića ima i gorih vesti od poraza, Bogi i Bjelica kao furija, Lebron se iznervirao zbog Partizanovog "Berte" (video)

Nagetsi zaustavljeni, ali lošija vest je povreda ključnog igrača. Sakramento uz dobru partiju Srba lako dobio Kavse, šerif u Teksasu je Davis Bertans!

Kemba Voker se probudio u najgorem trenutku po Denver. Lider Šarlota je odigrao najbolji meč u poslednjih par nedelja, prekinuo seriju lidera od sedam poraza. Kemba je ubacio 21 poen, imao 8 asistencijqa, vodio svoj tim do prve pobede u sezoni protiv rivala iz Zapadne konferencije. U finišu videli smo koliko znači Toni Parker, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kada se rezulta lomio, napravio je nekoliko prodora u svom stilu i prelomio.



Jokić najbolji u Denveru, 16 poena, 11 skokova, 6 asistencija, odbrana Hornetsa uspela je da ga spreči da razigra tim, Marej je ubacio 20 poena, loša vest za Nagetse je i povreda Milsapa, izgleda da je polomio prst i sigurno ga čeka pauza.

De'Aaron Fox fuels the @SacramentoKings W in Cleveland with 30 PTS (12-16 FGM) and 12 dimes! #SacramentoProud pic.twitter.com/DjF4WOgNOQ

— NBA (@NBA) 08. децембар 2018.

Sakramento je razbio slabe Kavse, D'Aron Foks je komandovao sa 30 poena, Bjelica mnogo bolji nego u prethodnim mečevima, 13 kao starter, samo dva promašaja. Bogdanović je pogodio jednu trojku, meč je završio sa 15 poena, po 4 skoka i asistencije.

Kingsi su ubacili u brzinu u drugom poluvremenu sipali trojke, Klivlend nije mogao da odgovori na četiri trojke na startu drugog dela, prednost je porasla na čak 25 razlike za goste i to je bio kraj nade domaćih. Za Sakramento će ipak biti komplikovanije večeras u Indijani.

U derbiju, Klej Tompson je ubacio 20 poena, imao 6 asistencija, 5 skokova, 4 ukradene lopte 2 blokade, drugim rečima uradio je sve što radi Drejmond Grin kad nije povređen. Voriorsi su slavili u Milvokiju, Adetokumbo sa 22 poena i 15 skokova nije bio dovoljan. Šampion je ubacio 19 trojki, prevazišao loše veče Duranta, i ako Milvoki od ove godine insistira na trojkama, dobili su pravu lekciju od majstora u toj kategoriji. Baksima su drhtale ruke, pa nije pomoglo ni što je rival napravio 18 grešaka. Pomenuli smo Grina, izgleda da se vraća u tim u ponedeljak protiv Minesote.

Vratio se Goran Dragić, ubacio je 11 poena posle pauze u duelu sa timom svog selektora, Igora Kokoškova. Feniks ređa poraze, Majami je lako slavio u pustinji, Sansi su za razliku od prethodnih mečeva dobro igrali na startu, ali su ipak sa -10 otišli na odmor. U nastavku kvalitet gostiju je došao do izražaja, Bam Adebajo je odigrao sjajno, zamenio je na pravi način Vajtsajda, 22 poena, 10 skokova. Jasno, bez dvojice najboljih strelaca Bukera i Vokera, Sansi nemaju šta da traže.

Kokoškov odbija da traži alibi, kaže da je 21 greška i poklonjenih 29 poena rivalu rešilo meč, a ne ofanziva, odnosno izostanak vodećih igrača.

#GoSpursGo tuvo un increíble último cuarto (44-21) para vencer a #LakeShow por 133 a 120. DeMar DeRozan (36 puntos), Jakob Poeltl, Patty Mills (14 cada uno) y Davis Bertans (13 y 4 triples) fueron los más destacadospic.twitter.com/iRWndxJHOX

— Isolation (@IsolationNBA) 08. децембар 2018.

Sjajna partija Lebrona u Teksasu, 35 poena, 11 asistencija, 8 skokova nije bila dovoljna za Lejkerse, San Antonio je došao do daha. DeRozan je ubacio 36 poena, sa 9 skokova i 8 asistencija bio blizu tripl dabla, Bertans, Belineli, Peltl i Pati Mils, prava Legija stranaca Grega Popovića je bila dvocifrena sa klupe, pa je to i prelomilo. Bertans je pogodio četiri trojke u poslednjoj četvrtini, a novinari su iznervirali Lebrona pitanjem o bivšem igraču Partizana, tačnije da li je iznenađenje da prelomi.

"Zbog čega bi bilo, ovo je NBA, on je igrač za ovu ligu, takve stvari možete da očekujete", konstatovao je Lebron.

Iznenađenje u Čikagu, Vestbruk je napravio tripl-dabl 24 poena, 17 skokova i 13 asistencija, ali je Oklahoma poražena od autsajdera. Ovo je prva pobeda za novog trenera Bulsa Džima Bojlena, Lori Markanen je ubacio 24 poena, Lavin 25, uz čak 9 grešaka, ali nisu koštale tim. Meč je rešen u poslednjim sekundama, Finac je polaganjem doneo retku radost domaćim navijačima i prekinuo seriju od sedam poraza Bulsa. Pol Džordž nije uspeo da uzvrati u poslednjem napadu...

Kajl Anderson je odigrao odličan meč u Lujzijani, 19 poena, 11 skokova, Grin dodao 24, pa su "Grizliji" i pored loše partije Konlija odneli pobedu protiv Pelikansa. Nju Orleans su skupo koštala promašena bacanja u finišu, iako su do tada bili sigurni sa linije penala, Rendl je ubacio 26 poena, imao 13 skokova, Entoni Dejvis dodao 25, ali klupa gostiju nije odradila ništa u napadačkom smislu, Mirotić se vratio, završio sa 4 poena, uz dosta promašaja. Ne zaboravimo ni Nou, sa klupe je uz 13 poena i 4 skoka pokazao da će biti pojačanje za "Grizlije".

Vodeći tim lige pao je u produžetku, Toronto je izgubio u Bruklinu, D'Anđelo Rasel je sa 29 poena po 5 skokova i asistencija odigrao jednu od najboljih partija od dolaska iz Lejkersa, Kanađani su ispustili dve šanse Leonard (32 poena) i Van Flit nisu pogodili odlučujuće šuteve pa je pobeda ostala u Njujorku. Ovo je inače prva pobeda Netsa u poslednjih sedam mečeva kod kuće protiv Toronta.

Indijana je dobila u Orlandu, Bojan Bogdanović je postigao 26 poena, na drugoj strani Vučević 22, uz 10 skokova, ali su Pejsersi streptomicin za Orlando. Čak i bez Sabonisa, sa još nekoliko igrača načetih trovanjem hranom, slavili su 15. put u 16 mečeva protiv tima sa Floride. Odbrana Indijane je smirila šutere Orlanda koji su Denveru utrpali 20 trojki, sada su procenti bili očajni, pa poraz nije iznenađujući. Iako igra bez Oladipa, a noćas i bez Sabonisa, Indijana je jedan od samo tri tima sa Istoka koji imaju pozitivan skor van svoje dvorane, 8-6.

I na kraju, pobeda Filadelfije u Detroitu, Džimi Batler je ubacio 38 poena, pravi je lider tima, preuzeo je ulogu vođe, gosti su dobili bez Embida. gubili su sa 15 razlike, ali i pokazali karakter. Odbrana je bila perfektna u poslednjoj četvrtini, uz to Pistonsi su napravili 18 grešaka, ruke kao da su se odsekle u finišu meča pa su dozvolili veliki preokret. Videćemo mogu li da se oporave do ponedeljka kada će se timovi opet sastati, u Filadelfiji, pre toga u nedelju dočekuju Pelikanse.

Rezultati:

Milvoki - Golden Stejt 95:105

Feniks - Majami 98:115

San Antonio - LA Lejkers 133:120

Čikago - Oklahoma 114:112

Nju Orleans - Memfis 103:107

Bruklin - Toronto 106:105 pr.

Klivlend - Sakramento 110:129

Šarlot - Denver 113:107

Orlando - Indijana 90:112

Detroit - Filadelfijqa 111:117
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Sjajni Štimac, nova pobeda Turk Telekoma (video)

Izvor: Sportske.net, 08.Dec.2018

Turk Telekom je zabeležio novu pobedu...Ekipa Turk Telekoma je danas stigla do nove pobede, šeste u ovom prvenstvu Turske...Oni su danas savladali Karšijaku rezultatom 86:89 (19:20, 21:23, 28:20, 16:26) i to na gostovanju, a jedan od najboljih na terenu je bio Vladimir Štimac...Srpski centar je imao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.