Vujošević: Kakav je ovo cirkus?! Zar nije dovoljno cirkuziranje oko toga kako je ova Zvezda nastala?!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Kakav je ovo cirkus?! Zar nije dovoljno cirkuziranje oko toga kako je ova Zvezda nastala?!

"Toliku količinu mržnje usmerene ka meni ja ne mogu da shvatim", poručio je strateg crno-belih

Kompletne sezone trener Partizana Duško Vujošević potencira priču o okršaju "Davida i Golijata", što na terenu, što van njega. U svakom smislu - finansijskom, igračkom, verbalnom... Ali i sudijskom, o čemu je trofejni stručnjak posebno govorio posle prve utakmice finalne serije plej-ofa Superlige i pobede >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Crvene zvezde. Za Vujoševića ostvarene uz pomoć sudija, koje su prema njegovim rečima, diktirale ritam igre i bile blage prema aktuelnom šampionu Jadranske lige.

"Prvi utisak jeste da su stručni štabovi obe ekipe gledali snimak meča, pažljivo, sa ekipama i odvojeno. Mi smo locirali neke svoje greške. U jednom delu nisu izazvane nijednim spornim detaljem, to su naše greške u nedostatku kvaliteta. Zvezda je imala svojih momenata koji su za respekt", rekao je Vujošević, a zatim raspalio prvi rafal:

"Tuča s kojom igra naš protivinik i način igre koji se dopušta Zvezdi... Pa to je nečuveno. Znate kako oni igraju - kada se lopta prenosi, oni igraju maksimalno agresivno i prelaze granice faula, ulaze u tuču. Oni na plejmejkerima menjaju Dangubića i Lazića kao dobre odbrambene igrače, time nam oduzimaju energiju i koncentraciju. Sviraju im se faulovi, ali tek pošto nas dobro izudaraju. U kretnjama blizu koša tu su udarci, provokacije, koje se završavaju laktovima u leđa, guranjem igrača".

Vujošević je, u istom maniru, nastavio:

"Način igre koji sudije tolerišu je sramotan. To je kao tuča kao na lokalnim izborima. Šta je to - tučom do jedinstva u ovim teškim danima", pita se trofejni stručnjak i zatim ističe:

"Partizan je patriotski klub. Svi ljudi koji su postizali rezultate za klub i reprezentaciju su i naše legende. Da li je to način na koji se ophodi prekma klubu koji je 13 godina uzastopno šampion Srbije. Da li je moguće da se igra tako prljavo i da se to toleriše. Šta treba - da se i mi potučemo, da izvučem ekipu sa terena? Zaista nisam pametan kako reagovati".

On je objasnio da i Zvezda objektivno ima svojih kvaliteta, kao i da bi "pravo čudo bilo da ih nisu razvili u situaciji gde su favorizovani toliko", ali i da se srpska košarka pretvorila u cirkus.

"Imaju atletski potencijal, postoji neki red i disciplina u igri, zna se šta se kod protivnika napada, međutim ovakav način igre je slika kakva nas čeka u svim drugim sferama. Sve vreme ove prve utakmice dozvoljava se jedna takva količina pljuvanja i mržnje uperene prema meni. Policija tu samo stoji i ne reaguje, a preko njih nas gađaju i pljuju. Verovatno je da bi dobili otkaz da reaguju. Ne znam u šta se ovo pretvara - u cirkus?! Dajte nam šlemove i štitove da se sami branimo", kaže Vujošević i dodaje:

"Zar nije dovoljan cirkus ovakva Zvezda kakva jeste i način na koji je nastala? Sa sve UPPR-om i porezom koji im je priznat na samo 2,5 odsto, a prijavili su smešnu sumu novca. Sve ovo ne znači da Zvezda ne može da dobije utakmicu, ali na pošten način. Hvala NIS-u koji nam daje pomoć od 800.000 evra, koje mi dajemo na plaćanje poreza sa sve kamataa, dok se našim komšijama omogućuvaju sve benficije".

Domaćin drugog susreta dva večita rivala u finalu biće Partizan, a utakmica se igra u ponedeljak od 21 čas u hali Pionir.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crno-beli u velikom problemu - Mačvan i Milutinov neizvesni za drugu utakmicu!?

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2015

"Pitam se samo, šta mi treba da uradimo Bobanu Marjanoviću, koji je povređen igrao prvu utakmicu", rekao je Vujošević..O svemu je Duško Vujošević pričao na konferenciji za štampu pred drugu utakmicu finala plej-ofa Superlige Srbije, samo ne o samoj drugoj utakmici. Situacija je tako naložila....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.