Vokri: Čestitali mi iz Partizana i iz Srbije!

Izvor: Sportski Žurnal, 22.Dec.2012, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vokri: Čestitali mi iz Partizana i iz Srbije!

Predsednik samozvanog fudbalskog saveza Kosova i nekadašnji igrač Partizana, Fadilj Vokri optimistično je pričao za hrvatski „Sport Maks” o nedavnoj odluci Izvršnog komiteta FIFA da mogu da organizuju prijateljske utakmice sa zemljama i klubovima članicama svetske kuće fudbala, naglasivši da je to korak prema punopravnom članstvu.
Usput, otkrio da je dobio čestitke iz Beograda, s obzirom na to da je ostao u dobrim odnosima s čelnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Partizana!?
- Mnogo mojih bivših saigrača, čelnici Partizana, kao i mnogobrojne fudbalske legende iz Srbije su mi čestili, ali i zamolili da to ostane tajna kako se na njih ne bi podigla hajka u Srbiji – izjavio je Vokri.
Kako su Srbi reagovali na odluku Jozefa Blatera, pitao je hrvatski novinar i dodao: verujete li da bi mogli opet da pritisnu fudbalske organizacije da suspenduju odluku FIFA?
- Ne verujem da će Srbi uspeti da naprave pritisak da opet dođe do suspenzije – nada se prvi čovek kosovskog fudbala, Fadilj Vokri. – Sada je, naime, drukčija politička klima nego što je bila pre nekoliko meseci kada je Blater prvi put presudio u korist Kosova i kad se oglasilo i niz drugih pokrajina, koje su videle priliku da izađu na svetsku fudbalsku scenu.
Vokri se, potom, osvrnuo i na tadašnju poruku iz Republike Srpske.
- Poručili su tada: ako može Kosovo, zašto ne bismo i mi mogli! Tako je reagovao i predsednik Fudbalskog saveza Abhazije, kavkaske pokrajine koja se otcepila od Gruzije, a koju kao samostalnu zemlju priznaje samo pet država.
Nekadašnji prvotimac crno-belih izdiktirao je u pero hrvatskom kolegi sopstvene želje o samostalnosti, naglasivši i kao realnost da za vreme njegovog mandata kosovska reprezentacija odigra prijateljsku utakmicu sa Srbijom.
- Naravno, zašto da ne. Ne za mog života, već i za vreme mog mandata. Sport je sport, a politika je politika. Verujte da bi Fudbalski savez Srbije sutra pristao na to da odigra utakmicu. Nadam se da će pregovori između kosovske i srpske vlade uskoro završiti za dobrobit obe strane i utakmica je tu.
Da bi se dodatno dodvorio tamošnjim medijima, pridobio javnost Vokri je na kraju intervjua rekao:
- Voleo bih, pre svega, da igramo s našim prijateljima, s hrvatskom reprezentacijom.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VOKRI: Čestitali su mi i iz Partizana što će Kosovo igrati prijateljske utakmice!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Dec.2012

  Prvi čovek samozvanog Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri govorio je za hravstki magazin 'Maks' o nedavnoj odluci FIFA da dozvoli južnoj srpskoj pokrajini da igra prijateljske utakmice i pomenuo da su mu na prvoj 'diplomatskoj pobedi' čestitali iz Fudbalskog kluba Partizan. Vokri je dodao da...

Nastavak na MozzartSport.com...

Vokri:Čestitke iz Srbije, Partizana

Izvor: B92, 23.Dec.2012, 10:39

Predsednik samozvanog FS Kosova Fadilj Vokri izjavio je da su mu prijatelji iz Srbije i Partizana čestitali na odluci FIFA da Kosovo igra prijateljske utakmice..."Mnogo mojih bivših saigrača, čelnici Partizana, kao i mnogobrojne fudbalske legende iz Srbije su mi čestili, ali i zamolili da to ostane...

Nastavak na B92...

Vokri: Čestitke iz Srbije, Partizana

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Dec.2012

Predsednik samozvanog Fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri izjavio je da su mu prijatelji iz Srbije i Partizana čestitali na odluci FIFA da Kosovo igra prijateljske utakmice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.