Mečevi na Kosovu uz saglasnost FSS

Izvor: B92, 22.Dec.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mečevi na Kosovu uz saglasnost FSS

Fudbalski savez Srbije na sednici Izvršnog odbora objavio je da će Kosovo moći da igra prijateljske utakmice samo uz saglasnost tog tela.

FSS je na sednici analizirao odluku Svetske fudbalske federacije da kosovskom Savezu odobri igranje mečeva u mlađim kategorijama, za klubove i ženskoj konkurenciji, i zaključio da nema govoru o prijemu Kosova u FIFA.

Ljubazno vas obaveštavamo da se na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Izvršnog komiteta FIFA, održanom u Tokiju 14. decembra 2012. godine, raspravljalo o modalitetima sprovođenja odluka Izvršnog komiteta FIFA od 21. maja 2012. po pitanju prijateljskih utakmica Fudbalske federacije Kosova. Izvršni komitet FIFA je odlučio da se utakmice ne igraju sa nacionalnim simbolima i da se utakmice ne igraju na teritoriji Kosova bez prethodne autorizacije FSS. Ova odluka važi i odmah se primenjuje za omladinski, amaterski, ženski i klupski fudbal“, piše u pismu koje je iz FIFA dostavljeno u FSS.

FSS navodi da to praktično znači da je za svaku utakmicu koju žele da igraju na teritoriji Kosova i Metohije, kosovskom Savezu potrebna saglasnost od članova vladajućeg tela srpskog fudbala. Za neke utakmice koje budu igrali u inostranstvu u kategorijama mlađih uzrasta, žena i klubova, morati da proteknu bez isticanja bilo kakvih nacionalnih obeležja.

FSS će i dalje koristiti sva legitimna i pravna sredstva u borbi za očuvanje i dosledno poštovanje osnovnih načela statusa i UEFA i FIFA u cilju neprimanja u članstvo takozvane Fudbalske federacije Kosova, a na bazi činjenice da oni nisu članovi Ujedinjenih nacija. Već sredinom januara će predsednik Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković imati nove sastanke na tu temu sa nadležnima iz UEFA i FIFA“, ističe se u saopštenju FSS.

Na sednici Izvršnog odbora zaključeno je da je najveći problem u Jelen Superligi i dalje nasilje među navijačima i naloženo je organima koji rukovode takmičenjem da se preduzmu sve potrebne mere za sprečavanje takvih dešavanja.

Na sednici su usvojeni i kvartalni izveštaji Nadzornog odbora i Finansijske komisije FSS, a članovi Izvršnog odbora doneli su odluku vezanu za dodelu priznanja za značajna sportska ostvarenja u 2012. godini.

Članovi Komisije FSS za utvrđivanje predloga za dodelu javnih priznanja predložili su, a članovi Izvršnog odbora prihvatili i doneli odluku o proglašenju Branislava Ivanovića za najboljeg igrača, a Dragomira Okuke za najboljeg trenera u 2012. Njima će Zlatne lopte FSS biti uručene na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti u ponedeljak, 24. decembar, sa početkom u 13 sati u beogradskom hotelu „Metropol“.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FSS: Utakmice na Kosovu samo uz našu saglasnost

Izvor: Politika, 22.Dec.2012

BEOGRAD – Fudbalski savez Srbije (FSS) na današnjoj sednci Izvršnog odbora koja je održana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi analizirao je odluku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da kosovskom savezu odobri odigravanje prijateljskih utakmica u mlađim kategorijama i za klubove i zaključio...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.