Večiti pred finale Kupa: U Partizanu žele duplu krunu, iz Zvezde poručuju da će dati sve od sebe da pobede (FOTO)

Izvor: BKTV News, 25.Maj.2017, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večiti pred finale Kupa: U Partizanu žele duplu krunu, iz Zvezde poručuju da će dati sve od sebe da pobede (FOTO)

U subotu od 18 časova na stadionu Partizana igra se finale Kupa Srbije, u kom se sastaju upravo tim iz Humske i večiti rival Crvena Zvezda, a tim povodom u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije održana je konferencija za medije na kojoj su prisustvovali treneri i igrači finalista.

Pred medije su izašli treneri Marko Nikolić i Boško Đurovski, odnosno kapiteni dva naša najveća kluba, Miroslav Vulićević >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i Aleksandar Luković.

"Pred nama je najvažnija utakmica u našem fudbalu, jedna od retkih lepih stvari. Nadam se da ćemo uživati, derbi je sam po sebi velika inspiracija i svi iz Partizana mu se raduju. Sada ima posebnu težinu, posle iscrpljujuće borbe za šampionsku titulu. Svi u klubu razmišljamo samo o pobedi", rekao je Marko Nikolić pred brojnim predstavnicima medija, odavši još jednom odao priznanje svojim igračima zbog serije od 36 utakmica bez poraza i poslednji put u sezoni ih pozvao da odigraju novu kvalitetnu partiju.

"Ostaje žal što sam propustio finale Kupa u mom prošlom mandatu u Partizanu. Imam bezbroj motiva, a siguran sam da će i moji igrači biti na nivou kakav iziskuje finale. Zadovoljni smo zbog titule, možda neko kaže i rasterećeni, ali moramo da imamo poštenje prema našim navijačima i da im priredimo radost."

Kapiten Partizana u odsustvu Saše Ilića koji u igru uglavnom ulazi s klupe, Miroslav Vulićević nada se osvajanju duple krune.

"Ispražnjeni smo posle osvajanja titule, ali borimo se za trofej i da se odužimo navijačima. Moramo da krunišemo sezonu na pravi način", rekao je iskusni desni bek.

Trener Crvene zvezde Boško Đurovski očekuje pravu fudbalsku predstavu na stadionu u Humskoj.

"Očekujem dobar meč i spektakl, svi akteri moraju da budu na nivou kakav dolikuje. Igrao sam finala kao trener i igrač, znam kakav je osećaj, očekujem da naša ekipa posle izgubljene titule pronađe snagu i pobedi", rekao je Đurovski, koji je naglasio da će pokušati svom timu da prenese pouke iz tri večita derbija ove sezone.

"Partizan ima prepoznatljivu igru od dolaska Marka Nikolića, dobro su organizovani i igraju kvalitetno. Ne bih pričao o manama Partizana, treba da ostane tajna", rekao je on, uz napomenu da ne želi da se vraća na prethodne izjave o osvojenoj tituli Partizana, kao i da će čestitati kolegi Nikoliću ukoliko 'crno-beli' trijumfuju.

Kapiten tima iz Ljutice Bogdana Aleksandar Luković prednost je dao Partizanu, pre svega zbog psihološkog momenta i titule.

"Možda trofej Kupa ima manji značaj, ali nama je ostao samo on i daćemo sve od sebe da dođemo do njega. Ko bolje uđe u utakmicu slaviće u derbiju", jasan je Luković.

Finale Kupa Srbije igra se u subotu od 18 sati na stadionu Partizana, a na centru će biti naš najbolji arbitar Milorad Mažić sa svojim timom.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.