ADLIGAT VEST: Delegacija Pekinškog umetničkog pozorišta u poseti

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Maj.2024, 20:27

ADLIGAT VEST: Delegacija Pekinškog umetničkog pozorišta u poseti

Na Međunarodni dan muzeja Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat i Muzej knjige i putovanja i Muzej srpske književnosti u njegovom sastavu posetila je delegacija Pekinškog narodnog umetničkog pozorišta na čelu sa njegovim upravnikom, ujedno vođom kineske umetničke delegacije koja je stigla u Srbiju, gospodinom Vang Venguangom.

 
Adligat su u njegovoj pratnji posetili istaknuti glumci jednog od najboljih pozorišta na svetu i bili oduševljeni bogatstvom ovih srpskih muzeja. Bila je to retka prilika da su glumci odali veliki aplauz svemu što su čuli – na kraju muzejske ture.
 
Delegaciju je primio predsednik Adligata putopisac i advokat Viktor Lazić: „Kineska delegacija...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.