Uživo: Marjanović igra sam protiv crno-belih, Partizan - Zvezda 57:54!

Izvor: Blic, 18.Nov.2013, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Marjanović igra sam protiv crno-belih, Partizan - Zvezda 57:54!

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde se vraćaju obavezama u ABA ligi posle petog kola Evrolige, i odmeravaju snage u derbiju osmog kola regionalnog takmičenja. Polse prve dve deonice, crno-beli vode sa 39:38 (21:14, 18:24).

Trenutni rezultat, Partizan - Crvena zvezda 57:54

Treća četvrtina: Marjanović sam protiv svih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bogdanović nosi crno-bele 57:54

Bogdanović je dosta oscilirao do ove utakmice, ali je u derbiju preuzeo odgovornost i ulogu lidera i novom trojkom počeo je drugo poluvreme, a Dženkins mu je uzvratio istom merom. U 23. minutu utakmice, Marjanović je sa linije penala doneo prvo vođstvo Zvezdi na meču. Novi zalet za Partizan uhvatio je Bogdanović polaganjem, a nadovezao se Milosavljević trećom trojkom za "+6".

Posle izlaska Marjanovića Zvezda nije imala rešenje u napadu, Katić nije uspeo da ga odmeni, a na drugoj strani, Kinsi igra sa povedom i očigledno je da uz velike napore igra.

Druga četvrtina: Zvezda se vratila zahvaljujući trojkama Dženkinsa

Lovernj još jednom pokazuje da su mu derbi mečevi najveća inspiracija, izlazio je kao pobednik iz duela sa Zvezdinim igračima ispod reketa, a nastavio je seriju Partizana i u drugoj deonici. Dženkins je trgao "crveno-bele" kad je ostao usamljen iza linije za tri poena, a onda je Milutinov ušao u problem sa ličnim greškama, napravivši treću. Dženkins se razigrao i u odbrani, a na drugoj strani, Marjanović je sa šest uzastopnih poena doneo izjednačenje. Tim Dejana Radonjića se održao do finiša, a Šilb je uz zvuk sirene smanjio na 39:38 pred odlazak na odmor.

Bogdanović je lider crno-belih sa 11 poena, Milosavljević ima osam, a Lovernj četiri skoka uz šest poena. U Zvezdi, Marjanović je ubacio 14, Dženkins sedam, a Šilb šest poena uz četiri skoka i tri asistencije.

Prvu četvrtinu obeležile trojke Partizana

Meč je počeo borbom za prevlast u reketu, posle neuspešnog napada Marjanovića zakucao je Milutinov, a tek onda je Lazić asistirao Marjanoviću za izjednačenje. "Pionir" je eksplodirao uz trojku Milosavljevića, a konfuzan napad Zvezde spasio je Marjanovića, kome je Lazić doturio loptu. Bek Zvezde se povredio u sledećem napadu Partizana, pa Milosavljevića nije imao ko da čuva, a on je to iskoristio da postigne drugu trojku. Umesto Lazića na parketu je Blažič, a Lovernj je ukrao loptu i poentirao za 14:8.

Crno-beli Pionir je zapalila dalekometna trojka Bogdanovića, posle čega je i Radonjić tražio tajm-aut. Nije mu uspelo da razbudi igrače, propala su dva napada, a Lovernj se posle sjajne odbrane na Katiću ekspresno brzo našao na drugoj strani da zakuca za seriju od 9:0.

Crvena zvezda izgleda kao da je potcenjivački ušla u meč, i uživljavanje u ulogu favorita joj se obilo o glavu, i Simonović je izgubio loptu neopreznim pasom, čime je Bogdanoviću omogućeno da plasira. Čevrtina je završena faulom Daloa nad Dženkinsom koji je pokušao da zakuca, a tad je i Vujošević protestovao.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Marjanović igra sam protiv crno-belih, Partizan - Zvezda 60:57!

Izvor: Blic, 18.Nov.2013

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde se vraćaju obavezama u ABA ligi posle petog kola Evrolige, i odmeravaju snage u derbiju osmog kola regionalnog takmičenja. Polse prve dve deonice, crno-beli vode sa 39:38 (21:14, 18:24). ..Trenutni rezultat, Partizan - Crvena zvezda 60:57..Treća četvrtina: Marjanović...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.