PONOS IZRAELA SRUŠIO PARTIZAN: Crno-beli porazom počeli Evroligu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2023, 19:21

"PONOS IZRAELA" SRUŠIO PARTIZAN: Crno-beli porazom počeli Evroligu!

Počelo najelitnije evropsko košarkaško takmičenje...

Košarkaši Partizana poraženi su u prvom kolu Evrolige na gostovanju Makabiju u Tel Avivu. Rezultat je na kraju meča iznosio 96:81 (27:16, 28:27, 19:15, 22:23)

Evroliga, 1. kolo:

Dvorana: "Menora Mivtahim" arena (Tel Aviv)

Sudije: Migel Anhel Peres, Gajtis Vilijus, Luka Kardum

PARTIZAN: Avramović 24, Dozijer 11, Panter 11, Naneli 10, Smailagić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 10, Koprivica 6, Ledej 5, Kaminski 2, Trifunović 2, Anđušić,  Jaramaz, Ponitka

Izuzev Alekse Avramovića u prvom poluvremenu i na momente Pantera, Smailagića ili Nanelija, Partizan večeras nije imao raspoloženog igrača u napadu. Nije to bio ni Anđušić koji je u ponedeljak ''cepao mrežice'' protiv Mornara, ali večeras je promašio svoja prva tri šuta, posle čega ga je trener Obradović ''zakucao'' za klupu.

Igra u odbrani je bila još veći problem, crno-beli nisu imali rešenja za Lorenca Brauna koji je izvanrednom igrom u prvom poluvremenu doprineo ubedljivoj prednosti Makabija, koju je ostatak tima nadogradio u nastavku meča. Inferioran je Partizan bio i u skoku, asistencijama...

Potpuno zaslužena pobeda ''Ponosa Izraela'', a Partizanu ostaju brige i sve je jasnije da za neki značajniji rezultat u Evroligi ovom timu treba još po jedan kvalitetan igrač na spoljnim i unutrašnjim pozicijama o čemu se već dugo govori.

Od samog početka meča Makabi je nametnuo svoj ritam igre, pre svega zahvaljujući večeras nezadrživom Lorencu Braunu. Plej domaćih je upisao čak 10 od prvih 13 poena Makabija i već tada su domaći stekli nešto osetniju prednost - 13:7.

Mateuš Ponitka se nije snašao u ulozi organizatora igre, pa ga je Obradović zamenio Avramovićem koji je do kraja prvog poluvremena jedini uspevao da napadački parira Braunu.

Ali, crno-beli su bili bez rešenja u odbrani i prednost Makabija se pred kraj prve deonice uvećala na 14 poena razlike - 27:13.

Naneli je zatim trojkom vratio nadu crno-belima, a početkom druge četvrtine se Avramović potpuno razigrao, bio je nepogrešiv u prodorima i šutu za dva poena (7/7), pa je najviše zahvaljujući njemu Partizan prišao na pet poena razlike - 32:27.

Ali, Braun se na drugoj strani nije zaustavljao, imao je samo jedan promašaj iz igre od deset šuteva, a uz to je i asistencijama razigravao svoj tim, pa je Makabi u jednom trenutku imao i 17 poena viška - 45:28.

Delovalo je u tim trenucima da Partizanu preti debakl, ali je u finišu druge četvrtine Obradovićev tim uspeo donekle da se približi i vrati nadu u preokret.

Dakle, 55:43 na poluvremenu, uz 22 poena Brauna za Makabi i 20 Avramovićevih za Partizan.

Partizan je znatno bolje zaigrao u odbrani u prvih nekoliko minuta drugog poluvremena, Makabi je tri minuta bio bez poena, a za to vreme crno-beli samo četiri poena, pa su uspeli da priđu na ''minus osam'', 55:47.

Ali, nije Makabi dozvolio da se ta razlika dodatno smanji. Sve teže je Partizan dolazio do poena, pa se na oko tri minuta pre kraja treće deonice Makabi vratio na ''plus 13'' - 67:54.

Kada je Džoš Nibo zakucao na kraju ovog dela igre za 74:58, a pogotovo kada je Ponitka izgubio loptu početkom četvrte deonice i Kolson poentirao za 79:60, postalo je jasno da od Partizanovog preokreta večeras neće biti ništa.

Obradović je pokušao tajm-autom da bar malo trgne ekipu iz letargije, ali onda Nibo poentira za 81:60, pa je crno-belima ostalo da do kraja meča pokušaju da izbegnu još teži debakl.

Lorenco Braun je ostao na 22 poena iz prvog poluvremena, adodao je i 8 asistencija. Uz njega Nibo i Sorkin po 14, Kolson 12 poena i 7 skokova.

U Partizanu, Avramović na kraju 24 poena, Doužer i Panter po 11, Naneli 10 poena.

U nastavku teksta ispratite detaljniji tok meča.

🏀 3/4 | Round 1 | @EuroLeague @MaccabitlvBC 74 - 58 #KKPartizan #EuroLeague pic.twitter.com/sm3J3YIc1m

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) October 5, 2023

Aleksa is keeping @PartizanBC alive in Tel-Aviv 👀 pic.twitter.com/Tq0mq4FGxq

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 5, 2023

Startna petorka za prvu utakmicu Evrolige, sezone 2023/2024 , u Tel Avivu!✊🏽⚫️⚪️#KKPartizan #EuroLeague pic.twitter.com/poQBKK7WYU

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) October 5, 2023

Evropski put Partizana Mozzart Bet počinje u Tel Avivu!✊🏽⚫️⚪️

"Ponos Srbije" u četvrtak, 5. oktobra gostuje "Ponosu Izraela" u Tel Avivu. Utakmica prvog kola Evrolige počinje u 20:05 uz direktan prenos na TV Sport Klub.

🔗 https://t.co/aDbzo2kGAb#KKPartizan #EuroLeague pic.twitter.com/Z7yzqvQJe0

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) October 4, 2023

We have arrived!📍Tel Aviv, Israel | Round 1 @EuroLeague #KKPartizan #EuroLeague pic.twitter.com/AOfp0mDeoL

— KK Partizan Mozzart Bet (@PartizanBC) October 4, 2023
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.