UEFA podsetila na prethodni duel Partizana i Dinama, crno-beli loše prošli, a igralo se na Zvezdinom stadionu

Izvor: Sportske.net, 25.Sep.2017, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA podsetila na prethodni duel Partizana i Dinama, crno-beli loše prošli, a igralo se na Zvezdinom stadionu

U to vreme je i Radomir Antić branio boje Partizana i bio kapiten crno-belih.

U susret utakmici drugog kola Lige Evrope, UEFA je na svom zvaničnom sajtu podsetila na međusobne duele Partizana i kijevskog Dinama u zvaničnim međunarodnim takmičenjima.

Nije ih bilo mnogo, odnosno nije ih bilo veoma dugo.

Krajem ovog meseca navršava se čak 41 godina od prethodne takmičarske utakmice između srpskog i ukrajinskog velikana, kada je Dinamo imao mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << više uspeha.

Bio je to revanš meč prvog kola Kupa evropskih šampiona, odigran na ''Marakani'' 29. septembra 1976. godine, kada je Dinamo slavio sa 2:0. S obzirom da je prvi meč u Kijevu Partizan izgubio sa 3:0, Dinamo je ''glatko'' prošao'' u sledeću rundu takmičenja.

Partizan je tada sa klupe vodio Toma Kaloperović, a u beogradskom revanšu crno-beli su igrali u ovom sastavu:

Ivančević, Antić (kapiten), Kozić, Hatunić, Tomić (Stojković od 8.), Kunovac, Zavišić, Trifunović, Paunović (Grubješić od 46.), Perović, Prekazi.

Dinamo: Rudakov, Konkov, Matviyenko (Zuyev od 14.), Kuznjecov, Reško, Troškin, Muntjan, Slobodjan, Burjak, Berežnoj, Blohin (kapiten). Trener Valeri Lobanovski.





Golove za Dinamo su u toj utakmici postigli Muntjan u 10. minutu iz jedanaesterca i Slobodjan u 65, za konačnih 0:2.



Neka predstojeći meč u četvrtak bude prilika i za ''naplatu'' tih nekadašnjih dugova.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.