Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021, 19:57

UEFA oslobodila Partizan: Nema dokaza o rasizmu u Humskoj

Evropska kuća fudbala neće otvoriti proces protiv crno-belih

Susretali smo se više puta s kaznama Evropske fudbalske federacije srpskim klubovima, najčešće zbog nedoličnog ponašanja navijača, ali ovaj put, iako je postojala opasnost, nema osnova za pokretanje procesa.

Etički i disciplinski inspektori UEFA obavili su istragu povodom navoda da je tokom utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencije, između Partizana i Santa Klare u Beogradu, bilo rasističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uvreda na račun gostjućeg napadača Alana, a njom je utvrđeno da nema dokaza za pokretanje procesa koji bi pretio zatvaranju stadiona crno-belih ili novčanoj kazni. Možda i nekoj drastičnijoj...

U kratkom saopštenju na svom sajtu, UEFA je objavila da nije bilo dovoljno dokaza da se otvori disciplinski proces na ovu temu.

Podsetimo, Brazilac Alano se prilikom zamene u 66. minutu požalio četvrtom sudiji, zbog čega je utakmica na kratko prekinuta. Kasnije su portugalski mediji pisali da su navijači Partizana imitirali majmunske krike, međutim, dokazi za tako nešto ne postoje...

Partizan je u Beogradu savladao Santa Klaru 2:0 i tako nadoknadio poraz u Portugalu 2:1, što mu je donelo plasman u Ligu konferencije, u kojoj je na startu savladao Anortozis 2:0, a u četvrtak igra protiv Flore.

ČETVRTAK, 18.45: (1.23) PARTIZAN (7.00) FLORA (14.0)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.