Izvor: Piplmetar.rs, 10.Maj.2024, 06:30

Danas je Međunarodni dan fizičke aktivnosti

D. D.danas 06:03

Foto: Batut
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je u cilju podizanja svesti celokupne svetske javnosti o značaju i važnosti redovne fizičke aktivnosti u očuvanju i unapređenju dobrog zdravlja i blagostanja 10. maja 2002. godine pokrenula globalnu inicijativu za obeležavanje Međunarodnog dana fizičke aktivnosti.
Ovaj dan se u našoj zemlji tradicionalno obeležava pod sloganom „Kretanjem do zdravlja”, saopštio je Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.
Tim povodom danas će se u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” održati Međunarodna konferencija na temu „Zdravstveno usmerena fizička aktivnost – HEPA”, u organizaciji...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dar koji život znači: Evo gde možete da date krv za vikend

Izvor: Kurir, 10.Maj.2024

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi se tradicionalno obeležava svakog 11. maja, dok se u svetu on obeležava svakog 14. juna, još od 2005. godine, kada je Svetska zdravstvena skupština uvrstila ovaj datum u svoj Kalendar zdravlja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.