Trener Žalgirisa: Partizan je u tome jedan od najboljih timova

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 17:44

Trener Žalgirisa: Partizan je u tome jedan od najboljih timova

Košarkaši Žalgirisa dočekuju Partizan u četvrtak od 19 sati u Kaunasu u 14. kolu Evrolige.

Litvanski tim pokušaće da se pred svojim navijačima vrati na pobednički kolosek, ali im u "Žalgirio arenu" stižu beogradski crno-beli, koji u seriji od tri pobede i željani da i na gostovanjima upisuju pobede.

Težine zadatka svetsan je i trener Žalgirisa Kazis Maksvitis, koji je pohvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napad tima Željka Obradovića.

"Što se tiče napada, Partizan je jedan od najboljih timova, iniciraju dosta faulova. Veoma svestran tim, napad im je takav jer imaju nekoliko lidera kao što je Kevin Punter, Pi Džej Doužer i Džejms Naneli ... Oni su jedan od retkih timova gde praktično svi u timu šutiraju trojke. To im omogućava da igraju nestandardne situacije. Partizan je u dobrom ritmu, ali mi, pre svega, moramo više da gledamo sebe", rekao je Maksvitis.

Tim iz Kauansa, kao i Partizan, ima probleme sa povredama, a litvanski šampion će u četvrtak sigurno igrati bez Arnasa Butkevičiusa, Bredija Maneka i Lukasa Lekavičiusa.

"Imamo dosta povreda. Montvila nije trenirao zbog bolesti, Samner se nije u potpunosti. Ostin Holins treba da ima tek prvi trening. Videćemo u kakvoj je formi.Moramo da rešimo probleme i pokušamo da se borimo sa Partizanom", rekao je trener Žalgiriasa.

Partizan je prošle sezona dva puta slavio protiv Žalgirisa.



"Gledali smo mečeve od prošle godine jer je Partizanovo jezgro ostalo. Ove godine se nadamo da ćemo promeniti taj trend", poručio je Maskvitis.

Njihov sastav je ove godine nešto drugačiji. Nešto više atletski, počevši od visokih defanzivaca. Veoma mobilna, univerzalna kompozicija. Rekao bih da je njihov napad ove godine još jednostavniji. Igraju manje kombinacija, ali imaju mnogo koristi od toga".


Partizan je stigao bez nekoliko igrača, za još nekoliko je znak pitanja.

"Po mom mišljenju, igraće i Ledej i Nanali. Slični problemi i kod nas i kod njih", rekao je Maskivitis, koji je upitan da li je slučajnost što Partizan ima samo jednu pobedu u gostima.

"Naravno da igraju mnogo bolje kod kuće, uz viši nivo kontakta. Sada ćemo mi da igramo kod kuće, pa se nadamo da ćemo zadržati Partizanov trend u gostima", poručio je Maskvitis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kaboklo je kao Veseli"

Izvor: B92, 13.Dec.2023

Trener košarkaša Žalgirisa Kazis Maksvitis pohvalno je govorio o centru Partizana Brunu Kaboklu...Crno-beli u četvrtak gostuju litvanskom timu u Kaunasu u 14. kolu Evrolige, a pored najave meča trener domaće ekipe imao je šta da kaže i na račun poslednjeg pojačanja Partizana..."Kaboklo ima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.