Teodosić otkriva: Igrao sam bolestan protiv Partizana na Fajnal foru u Parizu!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Mar.2015, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teodosić otkriva: Igrao sam bolestan protiv Partizana na Fajnal foru u Parizu!

„Verujem da mogu da igram i bolje nego na Svetskom prvenstvu, ali nije bitno u šta veruješ. Važno je samo ono što pokazuješ na terenu“, rekao je novi kapiten srpske reprezentacije

Mozak moskovskog CSKA i srpske reprezentacije konačno je otvorio dušu medijima i govorio o sebi! Miloš Teodosić u rođendanskog intervjuu za specijalizovani portaj Jurohups govorio je o ambicijama i dometima Armejaca u Evroligi, Svetskom prvenstvu u Španiji, vremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koje proveo u Pireju koji je okarakterisao kao neuspešan, a dotakao se i famoznog Fajnal fora Evrolige u Parizu 2010. godine kada je Olimpijakos na volšeban način izborio produžetak i na kraju savladao Partizan...

Vreme provedeno u crveno-belom delu Atine ostalo mu je u lepom sećanju, ali smatra da je ostao nedorečen pošto su Pirejci počeli svoju dominaciju evropskom košarkom tek posle njegovog odlaska. Takođe, Teodosić otkriva da je na završnom turniru Evrolige u Parizu igrao bolestan, te da delom i zbog toga nije pokazao sve što ume i što je kasnije redovno pokazivao.

„Osećam kao da nisam dovršio posao koji sam tamo započeo. Mislim na sve ciljeve zbog kojih sam i potpisao za Olimpijakos. Bio sam jako mlad, imao sam samo 20 godina i nisam bio iskusan. Kada sam igrao svoj prvi Fajnal for Evrolige bio sam bolestan. Kada se sada setim, osećam sam se baš loše zbog toga što nisam dostigao ono što sam želeo u Pireju, koji god uzrok stajao iza toga. Kada provedeš četiri godine u jednom timu, postaneš deo ekipe i stekneš mnogo prijatelja“, podvlači novi kapiten srpske reprezentacije.

Miloš, koji danas slavi svoj 28 rođendan, ima sjajnu sezonu sa moskovskim CSKA koji slovi za možda i prvog favorita za osvajanje Evrolige, baš onog trofeja koji fali srpskom plejmejkeru. Novinare Jurohupsa zanimalo je da li su pređašnji porazi u završnici prednost ili mana, kao i to da li je realno očekivati da Teo nadmaši fenomenalne partije koje je pružao na Svetskom kupu u Španiji gde je Srbiju vodio do srebrne medalje.

„Verujem da mogu da igram i bolje nego na Svetskom prvenstvu, ali nije bitno u šta veruješ. Važno je samo ono što pokazuješ na terenu. Slažem se da je CSKA sada mnogo bolje izbalansiran tim, svako zna svoju ulogu, svi se osećaju korisno i srećni su. Trener Itudis je ključ, jer nam daje slobodu i na najproduktivniji način uklapa i kombinuje naš individualni talenat. Ne znam kako će neuspesi iz prethodnih godina uticati na tim. Verovatno je najbolje da sačekamo da dođe vreme i vidimo na terenu. Verujem da ćemo se plasirati na Fajnal for i ovoga puta smo stariji i iskusniji. Ali, svakako ne mogu da predvidim šta će se desiti“, dodaje jedan od najboljih košarkaša na Starom kontinentu.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Pariz,   Moskva,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.