Stojke ponovo o Zvezdinom golu u derbiju, potkačio i Real sa Nišave, a šta je obećao sudijama? (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Dec.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojke ponovo o Zvezdinom golu u derbiju, potkačio i ''Real sa Nišave'', a šta je obećao sudijama? (video)

Uzdržavao se reprezentativni golman od iznošenja onoga što mu je na duši, ali na kraju godine se potpuno otvorio.

Turbulentna godina je iza Partizana, ali i još više za njegovog golmana Vladimira Stojkovića.

Od evropskog proleća sa crno-belima, preko osvojenog Kupa, zatim vrhunca godine, nastupa na Svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prvenstvu u Rusiji, do izostavljanja iz reprezentacije, burnih reakcija u javnosti posle njegove izjave o Zvezdinom golu u 158. derbiju, rezultatski loše polusezone sa Partizanom...

Na većinu ovih događaja, Stojković se osvrnuo u novogodišnjem intervjuu za ''Mondo'', gde je ponovio svoj stav da Zvezda nije postigla regularan gol u derbiju, mada to zbog izostanka VAR-a ili bar bolje postavljenih kamera nije moglo da se stopostotno dokaže.

Imajući to u vidu, Stojković je bio u najboljoj poziciji...

''Kada sam na liniji, imam potpunu kontrolu, mnogo bolju od sudija. To što sam u golu, ne znači da je i lopta. Možda ne znam pravila posle toliko godina, pa dajte da ih naučim.







Sudije mi se ponekad i podsmevaju kada im na terenu kažem da su pogrešili i da lopta nije prešla, a posle ih uverim da su pogrešili. Takvih situacija je ove sezone bilo četiri i svaki put sam bio u pravu'', konstatovao je Stojković i naglašava da je poenta u tome da sudija nije mogao da vidi da je lopta prešla liniju.

''Da je sudija odmah pokazao na centar, ništa ne bih rekao. Ali prošlo je mnogo vremena pre nego što je gospodin (Nenad) Đokić signalizirao Gruji (Danilo Grujić prim. aut) da je gol. Đokić je tri nedelje posle toga pomogao Zvezdi u Surdulici.







On je čovek koji je nakon udarca Boaćija pričao - 'nije', 'jeste', 'možda', menjao je u roku od jednog minuta četiri odluke. I da je svirao gol odmah, iako nije, bilo bi legitimno. Bio je udaljen sedam metara, s moje leve strane i nikako od mene nije mogao da vidi loptu'', uverava Stojković.

Ali, ne samo zbog situacije u derbiju, sjajn i golman je generalno nezadovoljan tretmanom koji Partizan ima kod sudija u Superligi.

Zbog toga im je sada nešto obećao.

''Šta da kažem o ligi u kojoj Partizan ima dosuđen jedan penal u svoju korist za šest meseci, a igra napadački i uglavnom protiv ekipa koje se brane? A protiv nas je dosuđeno četiri-pet… Mnogo nepostojećih penala je dosuđeno i prošle godine. Želim im da protiv Partizana sviraju još sto penala, a ja im obećavam da neće dati nijedan od tih sto", poručuje Stojković.

Ispred Partizana je po završetku prvog dela sezone i niški Radnički, a golman crno-belih ima oštar komentar i na tu temu.

''Da pitate sve igrače Partizana, ubeđen sam da bi svi rekli da odmah počne nova sezona. Neka se završi ova, da se Zvezda i Radnički dogovore... Ne da se dogovore, već neka Radnički uzme Kup i neka počne sve ispočetka.





Videćemo. Mi ćemo se boriti dokle kod nam bude dozvoljeno da se egal borimo. Ne želim ničije uspehe da umanjim ali postoji statistika gde je Real sa Nišave bolji od Reala iz Madrida.



Što bi rekao šef Bata - nemam šta više da kažem. Šta reći? To je stvarno fenomen. Za njih je španska liga, da igraju sa Realom i Barsom. Zaslužili su to. Preživeli smo Obilić, preživećemo i Radnički'', poručio je Stojković.

Ni to nije sve, Stojković je imao još zanimljivih opservacija u vezi dešavanja u srpskom fudbalu, a kompletan intervju možete da čitate OVDE.

-
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

STOJKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Neka se Zvezda i Radnički dogovore, pa da krenemo ispočetka, preživeli smo Obilić i ovo ćemo..

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2018

Da pitate sve igrače Partizana, ubeđen sam da bi svi rekli da odmah počne nova sezona. Neka se završi ova, da se Zvezda i Radnički dogovore, kaže Vladimir Stojković Turbulentna sezona je iza Partizana, ali i još više za njegovog golmana Vladimira Stojkovića. Od evropskog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.