Savo izabrao - Ako Kalaba ode, ovo će biti Partizanov novi štoperski tandem?

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savo izabrao - Ako ''Kalaba'' ode, ovo će biti Partizanov novi štoperski tandem?

Na vidiku su prve konkretne odluke trenera Partizana na početku letnje pijace.

Fudbaleri Partizana su na zasluženom odmoru posle osvojenog Kupa i direktnog prolaska u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali za šefa struke Savu Miloševića i čelnike kluba tek počinje novi, veliki posao.

Naravno, u pitanju je prelazni rok, tokom kojeg se, za razliku od zimus, očekuju velike kadrovske promene u ekipi crno-belih.

Jedno od prvih pitanja koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << rešavaju ovih dana, jeste pitanje štopera koji će u narednoj sezoni činiti bedem ispred gola Vladimira Stojkovića, novog kapitena Partizana posle oproštaja Saše Ilića.

Preneli smo ranije danas da bi prvi potez, i to tokom sledeće nedelje, trebalo da bude nastavak saradnje sa iskusnim Bojanom Ostojićem, čijim je igrama trener Milošević veoma zadovoljan ovog proleća.

Tridesetpetogodišnji štoper je sve to krunisao i golom odluke u finalu Kupa, pa šef stručnog štaba Partizana nema nikakvu dilemu kada je on u pitanju, a na upravi je da mu tu želju i ispuni.

Druga informacija koja je danas aktuelna, a koju je preneo ''Telegraf'', to je da je Milošević izabrao i novog igrača na mestu štopera, a to bi trebalo da bude 26-godišnji Uroš Vitas, trenutno član kazahstanskog Irtiša iz Pavlodara.

Ovaj momak je već bio u Partizanu, u mlađim kategorijama, ali u seniorskoj konkurenciji put ga je vodio od Rada, preko belgijskih Genta i Mehelena, do pomenutog Irtiša, čiji je član postao ove zime, a ugovorom je vezan do kraja godine.

Dvanaest utakmica odigrao je Irtiš od početka sezone, Vitas je upisao sedam nastupa, ali upadljivo je da na tri poslednje utakmice nije odigrao ni minut.

On je tokom boravka u Mehelenu ostavio vrlo dobar utisak, ali onda je doživeo tešku povredu kolena, dugo je pauzirao, pa bi Irtiš trebalo da bude samo prolazna stanica do povratka na mnogo viši nivo.

Istovremeno, potvrđeno je da Partizan dobija veliki broj ponuda za 18-godišnjeg Strahinju Pavlovića, od njegovog potencijalnog transfera se očekuje i najveća zarada, pa ako do tog transfera dođe, a uz dolazak Vitasa u Humsku, deluje da bi tandem Ostojić-Vitas mogao da zajedno počne novu sezonu na štoperskim pozicijama.

Osim pomenutih, Partizan u svojim redovima još uvek ima i Svetozara Markovića i Španca Marka Valijentea, ali bi i oni u slučaju povoljnih ponuda mogli da odu, a uz to su od dolaska trenera Miloševića bili u senci Ostojića i popularnog ''Kalabe'', Strahinje Pavlovića.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.