Praznik fudbala u Beogradu

Izvor: B92, 25.Okt.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznik fudbala u Beogradu

Fudbalere Partizana od 18.55 očekuje jedan od najvećih ispita u ovom veku, utakmica protiv slavnog Mančester junajteda.

Klub iz Humske 1 je 1966. godine imao prvi i jedini put šansu da odmeri snage sa velikanom sa Old Traforda, u čuvenoj sezoni koju je Partizan završio u finalu tadašnjeg Kupa šampiona, prethodno eliminisavši Junajted.

Ovoga puta su okolnosti drugačije, dva tima se sastaju u drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po značaju evropskom klupskom fudbalskom takmičenju - Ligi Evrope.

Junajted je već godinama u krizi, praktično od penzionisanja legendarnog Ser Aleksa Fergusona ne može da pronađe pravu formulu za uspeh i mora da se zadovolji učešćem u "drugoj ligi" evropskog fudbala.

Često se postavlja i pitanje pravih ambicija tog kluba u ovom takmičenju, odnosno želje da se uloži nekakav veliki napor da bi se došlo do povoljnog rezultata.

U tome bi mogla da bude šansa Partizana u meču koji se igra na njegovom stadionu, a u prilog namerama navijača "crno-belih" da sa pozitivnim mislima dočekaju početak utakmice ide i forma koju su njihovi ljubimci prikazali u dosadašnjem toku Lige Evrope.

Beogradski tim je posle dva odigrana kola prvoplasirani sa četiri osvojena boda, koliko ima i Junajted, ali Partizan ima bolju gol razliku.

"Pričati o važnosti i posebnosti sutrašnje utakmice je izlišno. Verujemo da je ekipa spremana i svesna onogo što nas čeka, a čeka nas izvanredno teška utakmica. Posle 53 godine imamo priliku da igramo protiv Junajteda. To je praznik fudbala. Ovo je prilika da se izmerimo koliko vredimo. Igranje u Evropi donosi mnogo. Treba da nam bude čast i zadovoljstvo što može da igramo sa njima", rekao je trener Partizana Savo Milošević uoči utakmice sa Junajtedom.

Njegov kolega Ole Gunar Solskjer je istakao da je pogledao više utakmica beogradskog tima.

"Gledao sam meč protiv Moldea, to je moj stari tim. Razgvorao sam i sa trenerom Moldea. Od igrač bih istakao Zorana Tošića, ima sjajnu levu nogu i nadamo se da ćemo ga zaustaviti. Imaju nekoliko vrhunskih fudbalera", naveo je Solskjer.

Meč počinje od 18.55 na stadionu Partizana.

Veliki dan u Humskoj - stiže Mančester Junajted! Utakmica počinje u 18.55, a crno-beli će pokušati da iskoriste lošu formu i kadrovske probleme jednog od najpopularnijih klubova na svetu. Kvota na keca je 3,45, na iks 3,25, a na dvojku 2,20.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Mančester Junajted.

Posle pobede u Kazahstanu u prošlom kolu drastično su porasle šanse Partizana za evropsko proleće - sada je kvota da će crno-beli proći u 1/16 finala Lige Evrope 1,85.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za učešće Partizana u Ligi Evrope.

U drugom meču u Partizanovoj grupi AZ od 18.55 dočekuje Astanu, a predstavniku Srbije ovde bi verovatno najviše odgovarao remi koji nosi kvotu 5,00. Ipak, Holanđani su favoriti s kvotom 1,35, dok je dvojka čak 9,00.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za AZ Alkmar - Astana.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Fudbal

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi pik s NBA drafta pao na doping testu

Izvor: B92, 25.Okt.2019

Diandre Ejton, prvi pik sa NBA drafta 2018. godine, suspendovan je na 25 utakmica jer je bio pozitivan na diuretik...Centar Finiks Sansa odigrao je prvi meč u sezoni protiv Sakramento Kingsa, ali će naredni tek igrati tek krajem decembra...Ejton je bio pozitivan na diuretik koji se koristi za brže...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.