Prvi pik s NBA drafta pao na doping testu

Diandre Ejton, prvi pik sa NBA drafta 2018. godine, suspendovan je na 25 utakmica jer je bio pozitivan na diuretik.

Izvor: PT

Petak, 25.10.2019.

10:30

Prvi pik s NBA drafta pao na doping testu
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Centar Finiks Sansa odigrao je prvi meč u sezoni protiv Sakramento Kingsa, ali će naredni tek igrati tek krajem decembra.

Ejton je bio pozitivan na diuretik koji se koristi za brže skidanje kilograma ili izbacivanje drugih supstanci iz organizma (najčešće anaboličkih steroida).

Talentovani košarkaš bio je odličan u premijeri, ubacivši Kingsima 18 poena, uz 11 skokova i četiri blokade, međutim očekuje ga pauza od 25 utakmica.

"Želim da se izvinim mojoj porodici, Sansima, saigračima i navijačima u Finiksu. Ovo je bila nenamerna greška i nažalost sam ubacio nešto u sebe, a nisam bio ni svestan šta je to. Sada razumem i žao mi je što sam mnoge razočarao", napisao je Ejton u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: