Izvor: RTS, 03.Dec.2021, 17:08

Poslednji pozdravi Moci Vukotiću: Otišao najveći u istoriji Partizana

Posle vesti o smrti Momčila Moce Vukotića oglasili su mnogi poštovaoci lika i dela jednog od najboljih igrača u istoriji Partizana.
Momčilo Moca Vukotić preminuo je danas u 71. godini, a od njega se opraštaju klubovi, prijatelji, navijači i to ne samo oni kojima je crno-bela boja u srcu.

Vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije i dugogodišnji funkcioner u FK >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Partizan Nenad Bjeković rekao je za Tanjug da je otišao najveći igrač u istoriji crno-belih.
"U šoku sam, za mene je ovo kao da sam izgubio najrođenijeg. Moca je dugo bolovao, poslednja dva, tri meseca bilo mu je bas loše, stalno smo bili u kontaktu. Bio je najbolji fudbaler, a kao čovek još bolji! Takva je osoba bio naš Moca. On je bio dete Partizana i slažem se sa mnogim konstatacijama navijača Partizana da je bio najveci igrač u istoriji našeg kluba. Neprevaziđen na terenu, kao i van njega. Do poslednjeg dana Partizan mu je bio sve. Ovo je nenadoknadiv gubitak", rekao je Bjeković Tanjugu.
Putem društvenih mreža od Vukotića su se oprostili i fudbalski i košarkaški klub Partizan.

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović na Tviteru je napisao:
"Moca Vukotić... Nema čoveka u sportu koji ga nije poštovao, nema navijača Partizana koji ga nije voleo! Jedan jedini! Legendo, dragi prijatelju, otišao si danas, ali ćeš živeti večno!"

"Neka vam je večna slava!" podelio je kapiten Partizana Lazar Marković.
Među navijačima crno-belih na društvenim mrežama već je pokrenuta inicijativa da stadion FK Partizan ubuduće ponese naziv "Momčilo Moca Vukotić".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Piksi o Moci Vukotiću: Istinska je fudbalska legenda

Izvor: Danas, 03.Dec.2021

Momčilo Moca Vukotić premionuo je danas u 71. godini. Kao jedan od najboljih fudbalera u istoriji Partizana, ostaće zapamćen i po džentlmenskom i gospodskom ponašanju. O njemu je u superlativu govorio i Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.