Poraz fudbalera Partizana u Novom Pazaru, Zvezda pobedila Radnički, remi Vojvodine i Čukaričkog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2020, 17:37

Poraz fudbalera Partizana u Novom Pazaru, Zvezda pobedila Radnički, remi Vojvodine i Čukaričkog

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras na gostovanju od Novog Pazara 3:2 (1:0) u meču drugog kola Superlige. Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Radnički iz Niša 3:0 (2:0). Fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog remizirali su 2:2 (0:1).

U veoma uzbudljivom meču viđeno je nekoliko preokreta, ali je na kraju ekipa Kenana Kolašinca uzela tri boda i ostvarila prvu pobedu u sezonu.

Izabranci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sava Miloševića posle dva kola imaju skor od jedne pobede i jednog poraza.

Domaći tim poveo je u 22. minutu golom Nikole Nedeljkovića sa penala, što je bio jedini pogodak u prvom poluvremnu

Drugih 45 minuta donelo je više uzbuđenja i još četiri gola.

Crno-beli su do izjednačenja došli u 59. minutu, kada je Sejdbu Suma odlično reagovao posle izblokiranog šuta Takume Asana i loptu poslao u mrežu golmana Marka Drobnjaka.

U 70. minutu golman Novog Pazara morao je ponovo da vadi mrežu, pošto je Asano posle kontranapada pogodio za preokret i vođstvo Partizana.

Prednost crno-belih trajala je samo 180 sekundi, pošto je rezervista Nemanja Perić doneo izjednačenje domaćinu, posle asistencije Abdulaja Sisea.

Da je trener Kolašinac pogodio sa izmenama, pokazalo se u 79. minutu kada je Ševkija Resić savladao Stevanovića za 3:2, posle greške Bojana Ostojića, što je kasnije bio i konačan rezultat.

Asano: Poraz boli, pogledaćemo se u oči

Fudbaler Partizana Takuma Asano izjavio je da boli večerašnji poraz od Novog Pazara, da treba analizirati individualne i timske greške i dati sve od sebe da se ovo ispravi.

Crno-beli su na gostovanju poraženi su 3:2 u drugom kolu Superlige, a Japanac je bio strelac gola kojim je Partizan napravio preokret i poveo sa 2:1.

Međutim, do kraja meča izabranici Sava Miloševića primili su još dva pogotka i ostali bez bodova.

"Utakmica je bila izuzetno teška, puna preokreta. Mi smo se nadali da ćemo pri vođstvu ne samo zadržati rezultat, već dati još jedan gol. Nažalost, to je fudbal, sitnice i sekunde odlučuju. Poraz mnogo boli, ali daleko od toga da je bilo šta izgubljeno, tek je drugo kolo. Znamo koliko imamo težak raspored, svesni smo koliko je avgust važan za držanje bodova. Pogledaćemo se u oči, analizirati individualne i timske greške i obećavam da ćemo dati sve od sebe da ovo ispravimo. Ne samo ja, već čitav tim", rekao je Asano posle meča u Novom Pazaru.

Milošević: Razočaravajuće, ružno i tužno

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević izjavio je da je veoma razočaran posle poraza svog tima od Novog Pazara.

"Vrlo sam razočaran, zaista. Razočaran u neke stvari. Ako budem nastavio ovo da radim, neke stvari će mora da se menjaju iz korena. Biće priče ovih dana. Ovo je zaista razočaravajuće i tužno od igrača", kazao je Milošević.

"Uvek sam preuzimao sve na sebe. Spreman sam i sada, nije problem, ali ovo je tužno i ružno. Posle ovakve igre, moram da sumnjam u samog sebe. Ovo nije nivo Partizana i ovo ne sme da bude nivo Partizana. Čestitke Novom Pazaru", rekao Milošević posle meča.

Zvezda pobedila Radnički, sjajni Spiridonović

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Radnički iz Niša 3:0 (2:0) u utakmici drugog kola Superlige Srbije.

Meč je obeležio Srđan Spiridonović, strelac u 45+1. minutu i dvostruki asistent - Veljku Nikoliću u 43. i Aleksandru Kataiju u 76. minutu.

Stanković: Bili smo odlični, dižemo formu

Bili smo odlični, forma nam raste i bićemo sve bolji i bolji, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković posle pobede protiv Radničkog (3:0).

"Odlična utakmica sa naše strane. Imali smo mali pad koncentracije u drugom poluvremenu, tih prvih petnaestak minuta, gde nam je Radnički napravio šanse, ali to se dešava. Rastemo kroz mečeve, gledaćemo da eliminišemo tu boljku pada koncentracije koju vučemo od pre. Prvi deo igre je bio dobar, igrali smo tečno i to me raduje, takođe sjajno smo vršili presing na izgubljenu loptu, dobro se pozicionirali", rekao je Stanković za Zvezda TV.

Prema njegovim rečima, ekipa ima još prostora za napredak.

"Rekao sam da je meč protiv Novog Pazara za mene bio poslednji pripremni, jer sam znao u kom fizičkom stanju su igrači. Od ovog susreta smo krenuli u takmičarski ritam, dižemo formu i bićemo bolji iz meča u meč. Sada smo na nekih 60, 70 odsto, ali verujem u momke. Dobro i pošteno rade, tako da sam optimista", istakao je Stanković.

Vojvodina od 0:2 do boda protiv Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine i Čukaričkog remizirali su 2:2 (0:1).

Gosti sa Banovog brda vodili su 2:0 zahvaljujući golovima Stefana Šapića u 40. i Vinsenta Ezea u 54. minutu, ali je domaćin ipak uspeo da dođe do boda.

Strelci za Novosađane bili su Nemanja Čović u 56. i Siniša Saničanin u 57. minutu.

Ostali rezultati: Inđija - Voždovac 0:1, Bačka - Spartak 1:3, Metalac - Mačva 2:1, Radnik - Mladost 2:3, Javor - Napredak 3:0, Rad - TSC 1:3, Zlatibor - Proleter 0:2.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.