Ponitka će posle dve utakmice biti miljenik navijača

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 12:44

"Ponitka će posle dve utakmice biti miljenik navijača"

Selektor Poljske Igor Miličić objasnio je šta Partizan dobija dovođenjem Mateuša Ponitke.

Crno-beli su sa 29-godišnjim krilnim igračem dogovorili dvogodišnju saradnju (1+1).

Ponitka je prošle sezone nastupao za ekipu Panatinaikosa, gde je prosečno beležio 8,2 poena, 5,2 skokova i 2,4 asistencija.

Iza sebe ima i fantastičan Evrobasket gde je doveo Poljsku do polufinala prosečno beleživši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 13,4 poena uz 5,7 asistencija i 5,3 poena po meču.

Posebno je zablistao u četvrtfinalu protiv Slovenije ostvarivši tripl-dabl, jedan od retkih u istoriji evropskih prvenstava.

"Sama činjenica da je imao kultni tripl-dabl protiv Slovenije govori da je igrač koji vuče na sve strane, da daje koševe, da skače, asistira. U jednom meču sad u 'prozoru' kvalifikacija imao je 13 asistencija na jednoj utakmici Poljske. Ja ga malo drugačije koristim nego što ga koriste u Panatinaikosu. Verujem da je on došao u najbolje ruke u Evropi. Trener Obradović će znati da iskoristi sve njegove vrline", rekao je Milićić "Sportalu".

Ponitka je tokom karijere nosio dresove Prokoma, Ostendea, Zijelone Gore, Lokomotive, Tenerifa, Zenita i Ređo Emilije.



"Ne sumnjam uopšte da je napravio odličan posao, znam da je imao i druge ponude, ali čim je došla ponuda od trenera Obradovića, tu je bilo gotovo za sve ostale ekipe. Ja sam 100 posto siguran da će Mateuš posle dve utakmice biti miljenik navijača, jer on ide glavom gde neko ne bi išao nogom, to navijači znaju da prepoznaju i cene 100 posto. Ne sumnjam da je to dobra kombinacija. On je sve znao ranije o Partizanu, kao što sam rekao. Kad je to došlo na sto, više nije bilo nikakvih razgovora sa drugima. Sve je izašlo pozitivno iz toga"
.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.