Pauza nije ostavila traga, Partizan ubedljiv u Novom Mestu

Izvor: RTS, 29.Feb.2020, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pauza nije ostavila traga, Partizan ubedljiv u Novom Mestu

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekipu Krke sa 76:61, u utakmici 20. kola ABA lige. Crno-beli su prišli još jedan korak ka osvajanju prvog mesta na kraju ligaškog dela takmičenja. Crno-beli meč u Novom Mestu prelomili još u prvom poluvremenu, kada su stekli 20 poena prednosti.
Gde su stali pre pauze za Kup i Fibin prozor, crno-beli su nastavili i u 20. kolu regionalne lige – ubedljivo su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u dvorani "Leon Štukelj" savladali ekipu Krke 76:61.

Partizan je tako napravio još jedan krupan korak ka osvajanju prvog mesta posle ligaškog dela takmičenja i osvajanju pol-pozicije pred plej-of, koje nosi prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.
Izabranici Andree Trinkijerija odigrali su fantastično prvo poluvremenu, u kojem su stekli 20 poena prednosti, koju su sa lakoćom održali do kraja meča.
Crno-beli su već u prvih 10 minuta napravili dvocifrenu prednost (25:15), a posle šuterske klinike u drugih 10 minuta, razlika je iznosila 20 poena (47:27).
U nastavku meča ritam je bio znatno sporiji, crno-beli su čuvali stečenu prednost, a za navijače Partizana bitna je informacija da je svoj prvi meč odigrao Brajan Angola, poslednja akvizicija osvajača Kupa Srbije.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Stefan Birčević sa 17 poena (trojke 4/5) i pet skokova, Markus Pejdž dodao je 12 (trojke 4/6), a Angola je upisao pet poena, pet skokova i dve asistencije za 15 odigranih minuta.
U ekipi Krke najbolji je bio Dalibor Đapa sa 16 postignutih poena.
Partizan do kraja ligaškog dela takmičenja igra još dve utakmice, protiv Mega na svom terenu i protiv Cibone u gostima, a pobede u ta dva duela doneće i prvo mesto na tabeli pred plej-of regionalne lige.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NAKON TRIJUMFA U NOVOM MESTU: Trinkijeri OTKRIO šta ga posebno raduje

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2020

Crno-beli "protutnjali" kroz dvoranu "Leon Štukelj"...Andrea Trinkijeri, trener Partizana, rekao je posle ubedljive pobede nad Krkom u Novom Mestu (76:61) da je zadovoljan zasluženim trijumfom koji mu je omogućio da ekipu vrati u takmičarski ritam posle reprezentativne pauze, ali i da odmori neke...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.