Partizan već vidi proleće! VIDEO

Izvor: B92, 16.Sep.2021, 19:38

Partizan već vidi proleće! VIDEO

Fudbaleri Partizana savladali su Anortozis u Nikoziji rezultatom 2:0 (1:0) u prvom kolu grupe B Lige konferencija.

Crno-beli su tako u gostima zadali ozbiljan udarac direktnom konkurentu za prolaz u nokaut fazu i imaju "autoput" ka proleću u Evropi.

Ono što raduje navijače "parnog valjka" je i prvenac Kvinsija Meniga koji je odigrao odličnih sat vremena na levom krilu i pokazao da će biti pojačanje.

U sledećem kolu Partizan će 30. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Humskoj dočekati Floru iz Talina koja je u prvom kolu izgubila od Genta (1:0).

Prethodno, već u nedelju će dočekati Crvenu zvezdu u 165. "večitom" derbiju, što u ovom momentu postaje možda i krucijalna utakmica ove jeseni.

Ostaje da se vidi kakvo je stanje Rikarda Gomeša koji se u 82. minutu, nakon što je golom rešio utakmicu, požalio na povredu i tražio izmenu.

Od početka je beogradski tim krenuo ofanzivno i napao Anortozis Famagustu na "GSP" stadionu u Nikoziji.

Prvu priliku imao je Aleksandar Miljković, potom još bolju kada je Lorija intervenisao, a možda najbolju propustio je Aleksandar Šćekić posle kornera pogodivši stativu i ruku Lorije.

Domaći nisu bili preterano opasni, a jedini put kada je Aleksandar Popović bio ugrožen bilo je u 12. minutu kada je Lazaros Hristodulopulos šutirao sa 35 metara i ozbiljno namučio golmana Partizana.

Anortozis je konačno poklekao u 41. minutu kada su crno-beli kolektivno izveli sjajnu akciju, Gomeš je pripremio zicer za Lazara Markovića, a Lorija to odbranio.

Ipak, na pravom mestu u pravo vreme našao se Kvinsi Menig i poslao je loptu u sam ćošak gola za svoj prvenac u dresu novog kluba.

Svima je laknulo posle toga, kazna nije stigla, mada je Anortozis krenuo znatno ofanzivnije u nastavku.

To je moglo da se izmakne kontroli u periodu od nekih 10-15 minuta, posebno kada je Deletić "otresao" Obradovića i imao šansu, ali je i tada sjajni Popović odbranio.

U 68. minutu sve je bilo gotovo. Tada je Gomeš dobio loptu na ivici kaznenog prostora, okrenuo se sa igračem na leđima i zakucao je pod prečku gola Lorije.

Nakon toga je Gomeš imao novu šansu da sve reši, a i do kraja je još nekoliko lopti moglo da se nađe u mreži kiparskog tima.

Međutim, nije i srpski tim se kući vraća sa pobedom od 2:0, dovoljnom za prvo mesto grupe B posle prvog kola.

Sva dešavanja sa Kipra pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(SASTAVI) NOVAJLIJA OD PRVOG MINUTA: Stanojević ide na pobedu protiv Kiprana, ova postava to nagoveštava

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2021

Meč se igra od 21 čas...Fudbaleri Partizana od 21 čas gostuju na Kipru ekipi Anortozisa u utakmici prvog kola premijernog izdanja Lige Konferencija...Posle uspešnog ciklusa kvalifikacija, i poslednje preskočene prepreke, portugalske Santa Klare, crno-bele očekuje grupna faza novog takmičenja pod...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Gent se namučio, ali slavio u Talinu

Izvor: B92, 16.Sep.2021

U okviru Partizanove grupe B Lige konferencija, Gent je u Talinu savladao Floru rezultatom 1:0 (0:0)...Jedini gol na meču postigao je Darko Lemajić početkom drugog poluvremena...U većem delu susreta estonski tim se dobro suprotstavio favorizovanim Belgijancima, ali nije uspeo da izdrži do kraja...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.