Partizan se vratio sa -18 i slavio na gostovanju Budućnosti

Izvor: Blic, 07.Jan.2011, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se vratio sa "-18" i slavio na gostovanju Budućnosti

Partizan se revanširao Budućnosti za poraz u prvom kolu NLB lige. Iako su u Podgorici gubili sa 18 poena razlike, crno-beli su uspeli da se vrate i stignu do osmog trijumfa (65:61) u sezoni, što ih vraća u vrh tabele posle pretposlednje utakmice 14. kola na Jadranu.

Neverovatno zvuči činjenica da je Partizan za 10 minuta ubacio samo šest poena, od toga četiri sa linije slobodnih bacanja, uz šut iz igre >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1/13! Budućnost je u prvoj četvrtini potpuno razbila crno-bele.

Sa 24 postignutih koševa, Podgoričani su dominirali u svakom pogledu, dok je ekipa Vlade Jovanovića delovala dezorganizovano kao nikad ove sezone. Simultanku u uvodnim minutima igrao je Marko Šćekić, koji je postigao 11 od prvih 13 poena za domaće!

Božić za istoriju

Utakmica u Podgorici bila je istorijska za kapitena Partizana Petra Božića koji je na Božić 2010. postao igrač sa najviše odigranih mečeva u dresu crno-belih. Iskusni bek je protiv Budućnosti odigrao 387. utakmicu za Partizan i tako oborio rekord Milenka Savovića (386). Slede Uroš Tripković (378), Predrag Drobnjak (368), Dragan Todorić (363), Miodrag Marić (362), Aleksandar Čubrilo (343), Dušan Kerkez (339)...

Prednost domaćina rasla je iz minuta u minut, a raspoloženom Šćekiću podršku su u drugoj polovini prvog dela igre pružili Otašević i Dragičević za koje gosti nisu imali rešenja.

Srpski šampion se probudio tek u drugoj četvrtini. Epitet učesnika top 16 Partizan je potvrdio do kraja poluvremena. Čim je stopiran Šćekić, Beograđani su sjajnom odbranom i agresivnošću, uz efikasniji šut spolja postepeno smanjivali minus. Pogađali su Milosavljević, Lučić i Kecman, čak i u poslednjoj sekundi napada. Ubrzo su crno-beli prišli na samo šest poena - 27:33. Ipak, ekipa Dejana Radonjića nije dozvolila da rival potpuno preokrene rezultat. U samom finišu, u poslednjem napadu, Džerels je poklonio kontru Budućnosti, koja je na odmor otišla sa plus devet – 36:27.

"Valjak” u nastavku dodaje gas. Jan Veseli se prenuo u trećoj deonici. Postigao je šest uzastopnih poena za 35:37. Međutim, oba tima su u tim momentima delovala nepovezano i neefikasno, a Partizan je u 29. minutu bio u prilici da izjednači ili povede prvi put, jer je prethodno Kecman ubacio i sveo razliku na samo dva poena 42:44.

Zapanjujuće deluje da Budućnost od 20.do 30. minuta nije postigla nijedan poen iz igre, i samo zahvaljujući lošoj igri gostiju u napadu nisu izgubili prednost, koja je na kraju pretposlednjeg perioda iznosila 47:42.

Crno-beli su prvi put poveli (55:54) u 37. minutu preko Jana Veselog, zatim su se ekipe smenjivale u vođstvu, da bi Džerels na dva minuta do kraja doneo možda i presudnih 61:58. Pokušali su domaći da stignu višak Partizana, koji je ipak znalački, ali i rutinski sačuvao prednost i izborio veliki trijumf.

Budućnost - Partizan 61:65 (24:6, 12:21, 11:15, 14:23)

BUDUĆNOST: Simonović 10, Mihailović, Nešović 4, Dubljević 11, Dragičević 5, Šćekić 15, Šehović, Kadžiulis 4, Otašević 9, Popović 3, Mitrović, Milošević.

PARTIZAN: Božić, Kecman 9, Gist 6, Katić 4, Veseli 12, Milosavljević 6, Jaramaz, Lučić 3, Džavai 11, Klobučar 2, Džerels 12, Đekić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.