Partizan protiv Ekranasa ili Helsinkija u trećem kolu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jul.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan protiv Ekranasa ili Helsinkija u trećem kolu

Ukoliko eliminišu jermenski Pjunik fudbaleri prvaka Srbije Partizana igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv boljeg iz duela Ekranas (Litvanija) - HJK Helsinki (Finska), odlučeno je danas žrebom u sedištu Evropske fudbalske unije u Nionu.

"Crno-beli" su u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za elitno klupsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << takmičenje pobedili na domaćem terenu tim iz Jerevana sa 3:1, dok je u duelu šampiona Litvanije i Finske Ekranas pobedio Helsinki u Panevežisu rezultatom 1:0.

U prvoj utakmici trećeg kola, koja će biti odigrana 27. ili 28. juna, Partizan bi bio domaćin, dok je revanš zakazan sedam dana kasnije u Litvaniji ili Finskoj.

Zanimljivo je da je pre 13 godina Crvena zvezda u kvalifikacijama za Kup pobednika kupova igrala protiv Helsinkija i eliminisala ga. Nakon poraza u prestonici Finske (1:0), "crveno-beli" su u revanšu bili ubedljivi i pobedili rivala sa 3:0.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević kratko je prokomentarisao ishod današnjeg žreba.

"Što se mene tiče, moglo je i bolje, ali i gore. Ipak, ko god da pobedi između ova dva protivnika, biće težak rival i moraćemo, pod uslovom da se plasiramo u treće kolo, dobro da zapnemo, kako bi se plasirali u narednu rundu. Najvažnije za nas u ovom trenutku, a i za mene lično je da mislimo na revanš sa Pjunikom, pa tek onda o budućem rivalu", rekao je Stanojević.

Klub koji ne prođe u četvrtu rundu kvalifikacija preći će u plej-of za Ligu Evrope. U slučaju prolaska u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizanu bi potencijalni rivali mogli da budu Bazel, Anderleht, Kopenhagen, Hapoel Tel Aviv i praška Sparta.

Parovi 3. kola kvalifikacija za LŠ:

Liepaja - Sparta vs Inter Baku - Leh

Šerif - Dinamo Tirana vs Dinamo Zagreb - Koper

Liteks - Rudar Pljevlja vs Birkirkara - Žilina

Levadija - Debrecen vs Bazel

Aktobe - Olimpi vs Hapoel - Željezničar

AIK - Ženes Eš vs Linfild - Rozenborg

Partizan - Pjunik vs Ekranas - Helsinki

Bohemijans - Nju Saints vs Anderleht

Bate - Harfjanfodur - Kobenhavn

Omonia - Renova - Salcburg

Ajaks - Paok

Dinamo Kijev - Gent

Jang Bojs - Fenerbahče

Braga - Seltik

Unirea - Zenit
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan protiv Ekranasa ili Helsinkija u trećem kolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2010

NION -..Ukoliko eliminišu jermenski Pjunik fudbaleri prvaka Srbije Partizana igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv boljeg iz duela Ekranas (Litvanija) - HJK Helsinki (Finska), odlučeno je danas žrebom u sedištu Evropske fudbalske unije u Nionu..."Crno-beli" su u prvoj utakmici...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

LŠ: Partizan na Ekranas ili Helsinki u trećem kolu

Izvor: GoSerbia.com, 16.Jul.2010

Ukoliko fudbaleri Partizana opravdaju ulogu favorita i savladaju Pjunik, protivnik u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biće im bolji tim iz duela Ekranasa (Litvanija) i Helsinkija (Finska), odlučeno je žrebom u Nionu. Pročitajte više

Nastavak na GoSerbia.com...

Partizan protiv Ekranasa ili Helsinkija u trećem kolu

Izvor: Politika, 16.Jul.2010

NION – Ukoliko eliminišu jermenski Pjunik fudbaleri prvaka Srbije Partizana igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv boljeg iz duela Ekranas (Litvanija) - HJK Helsinki (Finska), odlučeno je danas žrebom u sedištu Evropske fudbalske unije u Nionu...„Crno-beli” su u prvoj...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.