Partizan osvojio samo bod u Užicu

Izvor: Politika, 04.Apr.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan osvojio samo bod u Užicu

Sloboda – Partizan 0:0. – Odbrambeni bedem domaćin predvođen golmanom Rankovićem odoleo napadima šampiona

Užice. – Šampion se iz grada na Đetinji vraća samo s bodom, topi se njegova prednost na sedam bodova u odnosu na Crvenu Zvezdu. Domaća Sloboda opravdala je u ovom derbiju očekivanja svojih navijača, uspela da odoli opasnim napadima Partizana. U pravom fudbalskom ambijentu, pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << gotovo punim stadionom, viđena je sadržajna utakmica sa mnoštvom prilika, no mreže su ostale netaknute. Partizan je bio agilniji i prodorniji, a domaći stameni u odbrani i opasni u kontranapadima.

U prvom poluvremenu, mada se igralo otvoreno, nije bilo izrazitijih šansi. Posle početnog ispitivanja i igre između dva šesnaesterca, prvi je zapretio Partizan. U 10. minutu iskosa s leve strane probio se napadač gostiju Mitrović, pa udarcem sa efeom pokušao da pogodi suprotni ugao Rankovićevog gola, no lopta je prošla pored stative. Isti igrač se minut kasnije najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu Slobode, ali je prebacio gol.

Uzvratila je čvrsta ekipa domaćih sa dva pokušaja, ne tako opasna po Stojkovića, a onda je Partizan opet preuzeo inicijativu. Najzrelija prilika prvog dela igre viđena je u 27. minutu. Šampion je tada opasno zapretio duplim pasom Šćepovića i Brašanca, koji je sa svega sedam-osam metara nogom šutirao ka golu, ali se Ranković izvio i lepom paradom izbacio loptu u korner. Beležimo još i bekstvo napadača Slobode Tijaga po desnom krilu u 32.minutu i njegov pokušaj da pronađe usamljenog centarfora Ranđelovića, no Stanković je pravovremenim reagovanjem otklonio opasnost.

U nastavku utakmice zaigralo se otvorenije, s vidnom rešenošću Partizana da ozbiljnije ugrozi gol domaćih. Ređali su se napadi i šanse pred golom Rankovića, pri čemu je Mitrović bio najagilniji. U 49.minutu posle kornera on je skočio najviše i glavom poslao loptu u donji ugao, koju je golman domaćih krajnjim naporom izbio u korner. Tri minuta kasnije Šćepović oštro šutira sa 12 metara ali nedovoljno precizno. S iste daljine, posle dodavanja Kojića koji tek što je u igri zamenio Sašu Ilića, Mitrović je raspalio po lopti, a pouzdani Ranković i tada bio na visini zadatka.

Uporno se u tom periodu Sloboda branila, a povremeno umela i da zapreti u kontranapadima. Čekali su, kako je pre utakmice najavio njihov trener Stamenković, slab trenutak favorizovanog lidera. Jedan takav su i sačekali u 72.minutu – prodorni vezni igrač domaćih Pejović provukao se kroz odbranu Partizana i neočekivano ostao sam ispred Stojkovića. Šutnuo je ušavši u šesnaesterac, ali se reprezentativni golman odlično postavio i uspeo da odbrani.

Do kraja utakmice visok ritam je zadržan: Partizan je ponovo više napadao i stvarao prilike, a Sloboda pretila iz kontranapada. Mreže su ipak ostale netaknute, tako da su ovom fudbalskom spektaklu u gradu na Đetinji samo golovi nedostajali.

U izjavama nakon meča treneri oba tima su se složili da je ovo bila izvanredna fudbalska predstava. – Probali smo, stvarali prilike, ali nije išlo. Ovo je jedan od onih dana kad lopta neće u gol. Sloboda je bila malo zatvorenija, ali veoma dobro organizovana – kazao je trener Partizana Vladimir Vermezović pa čestitao kolegi Ljubiši Stamenkoviću na svemu što je uradio da užički klub uđe u vrh srpskog fudbala. Stamenković je pohvale rivalu uzvratio, zahvalivši i domaćoj publici na izuzetnom navijanju. – Lepa utakmica visokog ritma, sa šansama na obe strane, iznad proseka srpskog fudbala – ocenio je šef stručnog štaba domaćih. 

Stadion Slobode u Užicu, gledalaca 7.000, sudija Glođović(Vrbas).

Žuti kartoni: Ranković, Gojković, Pejović (Sloboda), Ilić, Miljković(Partizan).

Sloboda Point: Ranković 8, Vasilić 7, Knežević 7, Ranđelović 6 (od 90. Davronov – ), Pejović 7, Gojković 7, Pilipović 7, Purić 6 (od 87. Memedović – ), Tijago 7(od 90. Jovanović – ), Lovrić 7, Bajić 7.

Partizan: Stojković 7, Miljković 7, Stanković 7, Ostojić 7, Ivanov 7, Smiljanić 6, Brašanac 7, Ilić 6 (od 64. Kojić –), Luka 6 (od 69. Eliomar – ), Šćepović 7 (od 77. Ninković -), Mitrović 8.

Igrač utakmice: Dejan Ranković(Sloboda).

B. Pejović

objavljeno: 04.04.2013.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.