Partizan izgubio, ali dobio Kabokla – Bajern u poslednjem minutu slomio crno-bele

Izvor: B92, 15.Nov.2023, 23:48

Partizan izgubio, ali dobio Kabokla – Bajern u poslednjem minutu slomio crno-bele

Košarkaši Partizana poraženi su od Bajerna u meču 8. kola Evrolige rezultatom 94:85 i ostali na tri pobede ove sezone.

Crno-beli su odigrali fenomenalnu prvu, vrlo lošu drugu, solidnu treću deonicu i jalovu četvrtu - sve to bilo je premalo da se nadvisi oslabljeni Bajern.

Junak meča Partizana mogao je biti Bruno Kaboklo čijih su ekspresnih 19 poena vratili crno-bele među žive ali ih je serija grešaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i promašaja potom previše koštala.

Kod Bavaraca prelomne uloge odigrali su Karsen Edvards (21p) i Silvain Francisko (17p), uz njih je odbranu Partizana najviše mučio Buker (13p i 11sk).

Na krilima podrške navijača - barem 80% kapaciteta hale bilo je u crno-belim tonovima - srpski tim je odigrao furiozno, zrelo, efikasno prvih deset minuta. Već u tom periodu stekao je dvocifreno vođstvo (deset poena) i činilo se tada da je udario čvrst temelj da ovaj meč usmeri u željenom pravcu.

Blistali su u tom periodu Naneli, Trifunović i Kaminski, posebne pohvale idu na račun Trifunovića koji je prvu deonicu završio sa deset poena.

Međutim, do kraja meča više nije ubacio ništa.

Partizan je otprilike odigrao baš kao i Trifunović. Buran, nadahnut, adrenalinski početak i potpuni kolaps u igri sa protokom vremena.

Bavarci su popravili svoju igru u drugoj deonici, mic po mic su krunili vođstvo Beograđana, konstantno su koš napadali Bolmaro, Buker, Edvards i Francisko, mada pohvale zaslužuje i Vimberg čije su dve trojke vratile meč u egal.

Bajernu je bolja, preciznija i agresivnija igra donela vođstvo posle 20 minuta (53:51).

Mini-serija 3:0 Ibake odmah u nastavku ulila je sigurnost Bavarcima, koji su koristili momentum i već do sredine treće deonice dostigli i dvocifrenu razliku (65:53).

I onda, negde pred završnicu tog perioda Partizanu "se desio" Kaboklo.

Brazilski centar je na debiju u Evroligi eksplodirao - strašnim zakucavanjem najavio je povratak Partizana u igru, da bi u nastavku sa čak tri vezane trojke bacio Grobare u delirijum.

Nažalost po goste, u Kaboklu su imali jedinog raspoloženog napadača u sredu uveče, i tek na momente u Doužeru (10p).

Ostatak tima je potpuno podbacio – Avramović je dao 4 poena, Jaramaz 2, Smailagić 5, Ponitka 0, Anšuđić 0 uz nekoliko otovrenih promašaja.

Sa takvom šuterskom impotencijom i nizom grešaka u oba pravca, onom ključnom kada je Doužer na 86:85 faulirao Franciska u prodoru, a ovaj poentirao uz faul - Partizan jednostavno nije mogao do pobede večeras.

Valja reći da je upravo Doužer, uz Kabokla, bio najjača karika u napaačkoj igri, pogodio je trojku za prilazak na 86:85 međutim bio je to, ispostavilo se, i poslednji trzaj crno-belih.

U poslednjih 70 sekundi Bajern je iskontrolisao utakmicu.

Evroliga, 8. kolo

Monako - Anadolu Efes 82:89

Makabi - Olimpijakos 74:79

Valensija - Real Madrid 73:76

Virtus - Milano 86:79

Crvena zvezda - Fenerbahče 87:56

Sreda

Alba - Asvel 68:73

Panatinaikos - Žalgiris 73:71

Baskonija - Barselona 94:71

Bajern - Partizan 94:85

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVINAR "PROVOCIRAO" OBRADOVIĆA: Hvala Vam, to je pitanje za igrače (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2023, 14:05

Partizan izgubio u Mihnenu od Bajerna...Košarkaši Partizana su praktično u domačinskoj atmosferi koju su napravili navijači crno-belih izgubili u Minhenu od bajerna sa 94:85 u meču osmog kola Evrolige...Posle meča trener crno-belih je dobio je pitanje od novinara da li postoji veće motivacija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.