BLISKOISTOČNI SUKOB: Hamas pristao na trajni prekid vatre, Izrael odlučio da izvede operaciju u Rafi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2024, 08:20

BLISKOISTOČNI SUKOB: Hamas pristao na trajni prekid vatre, Izrael odlučio da izvede operaciju u Rafi

Sukob Izraela i Hamasa ušao je u 213. dan. Izraelski ratni kabinet jednoglasno je večeras odlučio da izvede planiranu operaciju u gradu Rafa u južnom delu Pojasa Gaze, kako bi se ''izvršio vojni pritisak na Hamas'', saopšteno je iz kabineta premijera Izraela Benjamina Netnaijahua, uprkos ranijem saopštenju Hamasa da je ta palestinska grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre. Izraelska vojska počela evakuaciju palestinskih civila iz Rafe, javio je izraelski vojni radio.
Izraelska vojska (IDF) počela je evakuaciju palestinskih civila iz Rafe na jugu Pojasa Gaze pre otpočinjanja ofanzive na taj grad, javio je danas izraelski vojni radio.
Izraelska vojska nije zvanično potvrdila tu informaciju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Borel: Neprihatljivo naređenje Izraela za evakuaciju Rafe

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2024

Šef evropske diplomatije Žozep Borel ocenio je danas kao "neprihvatljivo" naređenje za evakuaciju koje je dao Izrael stanovnicima Rafe, na jugu pojasa Gaze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.