Izvor: Blic, 06.Maj.2024, 08:42

U "Jutro na Blic" istražujemo: Šta donosi poseta Si Đinpinga i kako ćemo dodatno učvrstiti "GVOZDENO PRIJATELJSTVO" sa Kinom (VIDEO, UŽIVO)

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping boraviće 7. i 8. maja u zvaničnoj poseti Srbiji. To će biti prilika za dodatno učvršćivanje "gvozdenog prijateljstva" sa Srbijom, poručuje zvanični Peking. Predsednici Kine i Srbije razgovaraće o bilateralnim odnosima i unapređenju saradnje dve zemlje. O poseti kineskog predsednika Srbiji razgovaramo sa našim gostom. Sa nama je Stefan Vladisavljev, programski direktor Fondacije BFPE za odgovorno društvo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AP: Autokrate Mađarske i Srbije spremaju crveni tepih za kineskog predsednika

Izvor: Danas, 06.Maj.2024

Kineski predsednik Si Đinping veći deo svoje petodnevne turneje u Evropi ove nedelje provešće u dve male zemlje u istočnom delu kontinenta, u regionu koji je Peking koristio kao uporište za svoje ambicije o ekonomskom širenju u Evropi, piše agencija AP u članku o poseti kineskog predsednika...

Nastavak na Danas...

Predsednik Kine stiže u Srbiju, zemlju kineskog zamorčića: O poseti Si Đinpinga Beogradu

Izvor: Danas, 06.Maj.2024

Sutrašnja poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu, druga je po redu u poslednjih osam godina. Prva, 2016. godine, usledila je čak trideset godina nakon što je tadašnji predsednik Kine bio u zvaničnoj poseti SFRJ.

Nastavak na Danas...

ŠTA DOLAZAK ĐINPINGA DONOSI SRBIJI U "Jutro na Blicu" razgovaramo sa ministrom Momirovićem razgovaramo o planu nastavka saradnje sa Kinom? (UŽIVO, VIDEO)

Izvor: Blic, 07.Maj.2024, 08:05

Kineski predsednik Si Đinping će danas i sutra boraviti u Srbiji. Ovo je njegova druga zvanična poseta u prethodnih osam godina. Predsednik Kine prethodno je boravio u Parizu i Budimpešti. Šta će dolazak Đinpinga doneti Srbiji, kakav je plan nastavka saradnje sa Kinom, šta donosi početak primene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.