Partizan i Spartak otvaraju Kup Koraća, Zvezda razmišlja o (ne)dolasku u Niš

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2023, 15:59

Partizan i Spartak otvaraju Kup Koraća, Zvezda razmišlja o (ne)dolasku u Niš

Žrebom u Beogradu odlučeno je da će se prvog dana Kupa Radivoja Koraća, koji se od 15. do 18. februara održava u hali "Čair" u Nišu, u četvrtfinalu sastati beogradski Partizan i Spartak iz Subotica, a potom Mega i novosadska Vojvodina. Drugog dana parovi četvrtfinala su Crvena zvezda i Borac iz Čačka, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odnosno FMP iz Železnika i Metalac iz Valjeva. Duel beogradskih "večitih" rivala moguć u polufinalu, a Zvezda pred žreb saopštila da možda ne dođe u Niš.

Žreb u Beogradu, takmičenje u Nišu. Malo više od tri nedelje ima do početka završnice nacionalnog Kupa, a na žrebu su bili i predstavnici skoro svih klubova učesnika, predsednik Košarkaškog saveza Srbije i zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

Dugujemo veliku zahvalnost gradu i gradonačelnici Dragani Sotirovski koja nije tu zbog zdravstvenih problema. Hvala i svim košarkaškim radnicima i ljubiteljima košarka iz Niša - rekao je Danilović.

Dušica Davidović bila na žrebu; foto: Košarkaški savez Srbije U ime Grada Niša, koji je pokrovitelj takmičenja i koji obećava glamuroznu organizaciju, na žrebu je bila Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Dugujemo veliku zahvalnost KSS-u koji je omogućio da Niš bude opet domaćin. Prethodnih 18 godina opravdali smo poverenje domaćina grada održavanje Kupa Radivoja Koraća. Nadam se da će proteći fer, u znaku tolerancije, uz dobre igre, borbe i svega što jeste, a to je osvajanje ovako značajnog trofeja. Grad Niš, građani i građanke Niša su poznati kao ljubitelji sporta i vole da vide dobru košarku. Hvala na mogućnosti da možemo da prisustvujemo košarkaškim duelima - rekla je Dušica Davidović.

Žrebom je odlučeno da u prvom četvrtfinalu u sredu, 15. februara od 18 sati igraju Partizan i Spartak iz Subotice, a potom od 21 sat Mega i novosadska Vojvodina. Dan kasnije, od 18 sati igraju Crvena zvezda i Borac iz Čačka, a od 21 sat FMP i Metalac iz Valjeva.

Polufinalni mečevi su 17. februara od 17 sati i od 21 sat, a u subotu, 18. februara od 21 sat je finale.

Još nema informacija o kartama za završnicu Kupa.

Neposredno pre žreba za Kup, iz Košarkaškog kluba Crvena zvezda stiglo je saopštenje u kom se navodi da ovaj klub neće imati svoje predstavnike na žrebanju.

Klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa doneti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine. KK Crvena zvezda Meridianbet ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom KK Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022. godine, bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja - piše u saopštenju.

Zvezda prošle godine slavila u Nišu; foto: JV / Vanja Keser Prošlo je sedam meseci od trenutka kada su Prvenstvo Srbije i njegova završnica "obesmišljeni odlukom jednog kluba", navodi se.

Pravila su jasna, ali se ne primenjuju. Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“ Crvena zvezda treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo? Crvena zvezda je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije! - piše u saopštenju.

Iz Zvezde su rekli da u Nišu imaju veliki broj pristalica, zahvalili su se gradu na gostoprimstvu, ali izneli negodovanje zbog uslova hale "Čair".

Već godinama KSS bira za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane „Čair“ i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena! KK Crvena zvezda zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“ počne da primenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije! - navodi se.

Na kraju, iz beogradskog kluba se pitaju "ko će i kakvom kaznom sankcionisati Zvezdu ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?".
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Subotica

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Održan žreb za Kup Radivoj Korać 2023. u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Jan.2023

U četvrtfinalu Triglav osiguranje Kupa Radivoj Korać (15-18. febrauar) u Nišu igraće: Partizan Mocart Bet – Spartak Ofis šuz (15.02. u 18.00), Crvena zvezda Meridianbet – Borac Mocart (16.02. u 18.00), FMP – Metalac (16.02. u 21.00) i Mega MIS – Vojvodina (15.02. u 21.00), odlučeno je na...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.