Partizan i Obradović protiv svojih i Atamana

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 09:09

Partizan i Obradović protiv "svojih" i Atamana

Košarkaši Partizana poslednjeg dana novembra dočekuju grčki Panatinaikos u Štark areni od 20.45 u 11. kolu Evrolige.

Dolaskom atinskog velikana u Beograd najavljuje se Partizanov mesec domaćinstva, pošto će crno-beli u prve tri sedmice decembra samo jednom igrati van prestonice Srbije, računajući i regionalno i evropsko takmičenje.

Uvertira za decembar, možda ključni mesec za tim Željka Obradovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jeste jedan od kandidata za plasman na F4 i ekipa koja u Beograd stiže sa šest pobeda i četiri poraza u dosadašnjem delu takmičenja.

Tim Ergina Atamana u Štark arenu stiže kao favorit, s obzirom na trenutnu formu, četiri vezana trijumfa i plasman na tabeli, ali sa druge strane domaćin, posle rutinske pobede protiv čačanskog Borca, želi da pred svojim navijačima pokaže da je preležao "dečje bolesti".

Partizan će sve karte staviti na odbranu domaćeg parekta, a u tome će mu vrlo verovano pomoći i kapiten Kevin Panter i Aleksa Avramović, koji su se vratili posle povreda i odradili poslednji trennig pred okršaj sa atinskim timom.

Njihov povratak biće odgroman plus za crno-bele, jer je bilo evidentno koliko timu nedostaju poeni dvojice košarkaša, koji se ne libe da uzmu šut kada je najpotrebnije.

Promenljiva forma - tako bi se najbolje opisao tim Željka Obradovića u prethodnom periodu, ali je meč protiv Borca pokazao da crno-beli mogu da odigraju

koncentrisano i disciplinovano, bez suvišnih poteza i grešaka koje se u minulom periodu zadavale dosta glavobolja kako navijačima, tako i stručnom štabu.

Naravno, kvalitet čačanske ekipe i Panatinaikosa je neuporediv, ali bi pristup mogao da bude isti. Jer Partizan nema šta da izgubi - i to je način na koji moraju da se suprostave četi Ergina Atamana.

"Panatinaikos za mene uvek specijalna utakmica kad igramo protiv njih, a razlozi su poznati. Ekipa koja ima najveće moguće ambicije, napravili su takav roster i svi ljudi iz kluba, počev od trenera, pričaju da su im ambicije najmanje fajnal-for. Tako da smo svesni protiv koga igramo", rekao je Željko Obradović, trener Partizana i čovek koji je sa PAO dosegao najviše košarkaške visine.

PAO je početkom sezone bio u sličnoj situaciji kao i Partizan, mučio je muku sa pronalaženjem forme, ali su se kockice u atinskom velikanu složile i sada su kompaktna ekipa protiv koje mora da se odigra najbolje.



"Ovo je Evroliga, mnogi jaki timovi su dolazili u OAKA arenu da odigraju tešku utakmicu, a sada je red da odigramo jednu od tih utakmica na gostovanju. Teška je arena, ali imamo mogućnosti i možemo da igramo. Najvažnije je kako da sprovedemo našu strategiju na terenu. Partizan je jako dobar tim sa odličnim trenerom kao što je Željko, ali sada izgleda da imaju problema, posebno u poslednjih nekoliko utakmicama. Znamo da im je nedostajao Panter, važan igrač koji će igrati protiv nas. Biće to teška utakmica, nadam se da nećemo imati povrede pre meča",
rekao je Ergin Ataman, trener Panatinaikosa.

Činjenica je da im neće biti lako u punoj Areni, koja je dodatni vetar u leđa košarkašima Partizana, ali će grčki tim na svojoj strani imati Matijasa Lesora, igrača koji je prethodne sezone bio miljenik crno-bele publike.

Neko ko zna šta znači igrati u grotlu Štark arene, ali i neko ko dobro poznaje dobro crno-beli tim.

Sigurno da je od velike pomoći bio Atamanu u pripremi utakmice, ali neće mu biti svejedno kada izađe na parket najveće dvorane na Balaknu, gde će ovaj put navijači biti uz tim za koji on ne igra.



"Naravno da sam razmišljao o tom trenutku, posebno sada. Prvo što sam pogledao u kalendaru bilo je kada idemo u Beograd. Srećan sam što se vraćam tamo, što ću videti ljude koje volim. Biće specijalno. Ne znam tačno šta da očekujem, ali biće zanimljivo. Iskreno, nisam znao šta da očekujem od Partizana. Kostur tima je ostao, ali su istovremeno neki važni igrači otišli. Znate, igrati za Željka nije lako, na početku može da bude konfuzno. Potrebno je prilagoditi se na sistem, ali kada se potpuno posvetiš tome i shvatiš, košarka postaje laka. Videćemo kako će napredovati",
rekao je Matijas Lesor pred povratak u Beograd.

Lesor će Panatinaikosu dati sigurnost u reketu, ali grčki velikan ima plejadu odličnih igrača predvođenu Kostasom Slukasom, a sve to možed a bude dodatna motivacijama crno-belima da protiv najboljih pruže partiju vrednu sopstvenog renomea.



"Panatinaikos je jak tim, imaju veoma dobre igrače. Jedan koji dolazi bio je sa nama, to je Matijas kog jedva čekamo da vidimo. Janis zbog povrede ne dolazi. Utakmica će biti jako dobra. Biće puno navijača, biće zanimljivo za igranje naročito nakon onakve pobede protiv Borca. Osećamo se dobro, osećamo se lepo, treninzi nam idu kako treba. Videćemo šta će sutra da se desi, daćemo sve od sebe da probamo da pobedimo. Stisnućemo odbranu jer smo u tom segmentu do sada bili najslabiji",
rekao je košarkaš Partizana Alen Smailagić.

Za ekipu Željka Obradovića bilo bi više nego odlično da trijufmalno započne reviju utakmica na svom terenu, jer posle PAO čak šest ekipa ugostiiti u Beogradu uključujuči i EL I ABA Ligu, a crno-beli će samo ići put Kaunasa i to 14. decembra.

Idealna prilika da se sa dodatnom injekcijom samopouzdanja i manjkom putovanja iskoristi prilika za trening u naredne tri sedmice i što bolju pripremu za sve ono što sleduje krajem tekuće i početkom naredne godine.

Partizan prošle godine baš sredinom decembra uhvatio pravi zalet i pokazao pravo lice. Možda je ovo vreme da "parni valjak" upali motore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.