Partizan ga je uzalud želeo, Zvezda ga skoro, pa kidnapovala, Voždovac ga preporodio!

Izvor: Sportske.net, 29.Apr.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ga je uzalud želeo, Zvezda ga ''skoro, pa kidnapovala'', Voždovac ga preporodio!

Zanimljiv intervju jednog od najiskusnijih fudbalera Voždovca.

Nekadašnji bek Napretka, Crvene zvezde, turske Manise, Nikola Mikić, ove sezone brani boje Voždovca, a tokom praznika je dao opširan intervju za klupski sajt, gde se osvrnuo na kompletnu svoju fudbalsku karijeru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Veliki korak za njega bio je prelazak iz Napretka u Crvenu zvezdu, u zimu 2010. godine, a sada je otkrio i ko je bio najzaslužniji zbog takvog raspleta, iako je i Partizan bio u to vreme zainteresovan za njegove usluge.





''Proveo sam sjajne dve i po godine u Napretku, i prvi trener mi je, kao što sam rekao, bio Jovica Škoro, a nakon njega je došao Nenad Sakić. On je čovek kojeg izuzetno cenim i poštujem i zaista sjajan trener koji je mnogo uradio za mene. On je jednim delom i zaslužan za to što sam ja otišao u Crvenu Zvezdu nakon toga.





Nakon sezone koju sam odigrao zaista sjajno, počelo je da se govori o interesovanju Crvene zvezde i Partizana. Međutim, pošto sam veliki Zvezdaš, za mene nije postojala opcija prelaska u crno-beli tabor.







Tokom pauze u prvenstvu mene je pozvao Dragiša Binić na hitan sastanak na stadionu Napretka, na kojem su bili on i 'Maza' Vasilijević. Tada me je Vasilijević samo 'spakovao' u kola i odvezao u Beograd, tako da možemo da kažemo da me je Zvezda skoro pa 'kidnapovala''', otkriva Mikić.

U Zvezdi je proveo tri i po godine, u vreme kada je Partizan dominirao, a sa crveno-belima se iz tog perioda može pohvaliti osvojenim Kupom.





''Robi je dosta vukao ekipu, podizao nas psihički i svojim autoritetom, harizmom i snagom karaktera ulivao nam samopouzdanje kada je bilo najteže i svi smo bili spremni da poginemo za njega. Jednostavno Partizan je tada bio mnogo jak i mi smo uspeli da osvojimo samo Kup sa Robijem'', ističe Mikić.

U leto 2013. godine otišao je u tursku Manisu, gde se odlično snašao i iz tog kluba nosi najlepše uspomene. Ali, posle definitivnog rastanka sa njima, već je počeo da razmišlja i o okončanju igračke karijere, s obzirom da ima već 33 godine.

Ali, prošlog leta je stigao poziv iz Voždovca, prihvatio je ponudu, a sada pred kraj sezone mu je potpuno jasno da je napravio pravi potez.

''Usledio je poziv vlasnika kluba, kao i direktora kluba, Gorana Grkinića i nakon sastanka i razgovora koji smo obavili uvideo sam da je Voždovac jedna prava, zdrava i pristojna sportska priča. I pre toga čuo sam da je Voždovac klub koji je sjajno organizovan i koji sjajno funkcioniše, ali dok ne vidite to svojim očima, vi u to ne verujete. Tako je bilo i sa mnom.

Iz jedne situacije u kojoj sam bio spreman da završim karijeru i da prestanem da se bavim fudbalom, došao sam u situaciju da više nego ikad uživam u fudbalu, i to u jednom klubu koji je zaista sjajan.

Kada sam video kako je klub uređen, kako su ljudi koji rade u klubu posvećeni poslu i da podređuju sve uspehu Voždovca, kako iskreno vole klub, to je atmosfera koja vam daje želju, volju i veliki motiv da date sve od sebe i da nastavite da se bavite fudbalom.

Mislim da je Voždovac jedan od najorganizovanijih klubova u zemlji, ima sjajnu atmosferu u svlačionici, svi saigrači se poštuju i pomažu jedni drugima, zaista veliko drugarstvo vlada među svima u klubu.







Mogu slobodno da kažem da sam u klubu stekao prijatelje za ceo život, počevši od starijih saigrača koji su moja generacija, Pavika, Miša, Matke, Mare Jovanović, Ćirko i ostalih momaka, jer svi zaista funkcionišemo kao jedna velika porodica'', zaključio je Mikić, kome ugovor sa ''Zmajevima'' ističe na kraju sezone.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Možemo da kažemo da me je Zvezda skoro pa kidnapovala"

Izvor: B92, 29.Apr.2019

Fudbaler Voždovca i nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nikola Mikić je rekao da je bio blizu odluke da završi karijeru...Iz Srbije je otišao u tursku Manisu, usledile su “šetnje“ od OFK Beograda, preko AEL i OFI do povratka u redove turskog kluba...“Čvrsto sam rešio da ostavim fudbal. Nisam...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.