Možemo da kažemo da me je Zvezda skoro pa kidnapovala

Izvor: B92, 29.Apr.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Možemo da kažemo da me je Zvezda skoro pa kidnapovala"

Fudbaler Voždovca i nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nikola Mikić je rekao da je bio blizu odluke da završi karijeru.

Iz Srbije je otišao u tursku Manisu, usledile su “šetnje“ od OFK Beograda, preko AEL i OFI do povratka u redove turskog kluba.

“Čvrsto sam rešio da ostavim fudbal. Nisam sebe video u srpskom fudbalu, poznavajući prilike nisam mislio da mogu da nađem korektnu sredinu. Usledio je poziv vlasnika Voždovca, kao i direktora kluba i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon sastanka i razgovora koji smo obavili uvideo sam da je Voždovac jedna prava, zdrava i pristojna sportska priča. I pre toga sam čuo da je Voždovac klub koji je sjajno organizovan i koji sjajno funkcioniše, ali dok to ne vidite svojim očima, vi u to ne verujete. Tako je bilo i samnom. Iz jedne situacije u kojoj sam bio spreman da zavšrim karijeru i prestanem da se bavim fudbalom došao sam u situaciju da više nego ikada uživam u fudbalu“, naveo je Mikić.

On se osvrnuo i na svoj angažman u Zvezdi, kao i na saradnju sa legendardnim Robertom Prosinečkim, u čijem timu je imao ulogu kapitena.

“Nakon sezone u Napretku koju sam odigrao dobro počelo je da se govori o interesovanju Zvezde i Partizana. Pošto sam veliki Zvezdaš, za mene nije postojala opcija prelaska u crno-beli tabor. Tokom pauze u prvenstvu pozvao me je Dragiša Binić na hitan sastanak, na kome su bili on i Maza Vasilijević. Tada me je Vasilijević samo “spakovao“ u kola i odvezao u Beograd, tako da možemo da kažemo da me je Zvezda skoro pa kidnapovala“, objasnio je Mikić.

Podsetio je i da nije igrao odmah po dolasku u Ljutice Bogdana.

“Tek kasnije sam debitovao. Tada je trener bio Pižon, a kasnije je došao Prosinečki, koji mi je ukazao poverenje i dodelio kapitensku traku. To smatram za jednu od najvećih privilegija koju sam imao kroz karijeru. Kada je otišao Prosinečki, u klub je došao Saša Janković kao trener, ubrzo se vratio Nenad Milijaš, a kada se u klub vrati takva veličina, ne mora niko ništa da vam kaže, sami ostavljate traku onome kome je namenjena. Bio je to sjajan period moje karijere“, zaključio je Mikić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.